Spektaklyje papasakota apie D. Didro gyvenimą. Rimvydo TUMO nuotr.

Žmonės

Prasmingu renginiu paminėjo klubo įkūrimo sukaktį

Tamara REINGARDTIENĖ

Bočių bendrijos švietėjiško klubo „Prie židinio“ organizatorė Zuzana Stunžėnienė ir klubo nariai 2019 metus pradėjo prasmingu ir gražiu renginiu „Meilės pinklės D. Didro laiškuose“. Jis buvo skirtas paminėti prancūzų švietėjo, visuomenės veikėjo, filosofo ir rašytojo Deni Didro 235-ąsias mirties metines.

Laiškai – tai žmogaus siela, o meilė yra, buvo ir bus gyvenimo variklis. Meilė – tai beprotybė ir išmintis. Meilė – tai išsižadėjimas ir pasižadėjimas. Meilė – tai begalybė ir amžinybė. Būtent tai ir atsispindi idealisto D. Didro meilės laiškuose grafaitei Sofi. Tuose 552 laiškuose – XVIII amžiaus ištisa švietėjiška epocha.

Sukurtu vaidinimu renginyje įdomiai ir neįkyriai, priartinant prie mūsų dienų perteiktas D. Didro gyvenimas, jo požiūris į meilę, į moterį, žmonių santykius. Tuo labiau įdomu buvo stebėti spektaklį, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko Danė Darulienė – Sofi, Emilija Vitkevičienė – Grafienė, Bronislovas Kaselis – D. Didro.

Po spektaklio Bočių bendrijos pirmininkas Algimantas Kacevičius klubo „Prie židinio“ narius ir įkūrėją Z. Stunžėnienę pasveikino su penkiolikos metų jubiliejumi, linkėdamas sveikatos ir ištvermės tolimesniame darbe.

Bočių ansambliukas „Sedula“, vadovaujamas Irenos Grigienės, atliko keletą meilės dainų. Prie Ukmergės miesto bendruomenės susibūręs klubo „Bičiuliai“ ansamblis padainavo meilės romansų.

Dar ilgokai, tarsi šeima susėdę prie stalo, dainavome meilės dainas, aptarinėjome turiningą renginį. Džiaugėmės prasmingu vakaru ir bendravimu su draugais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas