Akimirka iš renginio.

Žmonės

Mums rūpi vaikų ateitis

Dovilė POVILAITYTĖ-RUZGIENĖ

Socialinė darbuotoja

Ukmergės globos centras organizuoja nemokamus GIMK mokymus. GIMK – tai globėjų (rūpintojų) ir įtėvių mokymų ir konsultavimo programa. Mokymus sudaro 7 užsiėmimai po 3 valandas, kurie leidžia geriau pasiruošti vaiko atėjimui į jūsų šeimą.

Praėjusių metų rugpjūtį dvi rajono šeimos baigė GIMK mokymus ir tapo budinčiais globotojais. Šiuo metu Ukmergės rajone yra keturios budinčių globotojų šeimos, kuriose gyvena įvairaus amžiaus be tėvų globos likę vaikai. Kiekvienai budinčių globotojų, socialinių globėjų ir globėjų giminaičių šeimai yra paskiriamas globos koordinatorius, kuris teikia ir organizuoja socialines paslaugas, psichosocialinę, konsultacinę ar kitą reikalingą pagalbą.

Spalio mėnesį Globos centre vyko savitarpio pagalbos grupės budintiems globotojams, socialiniams globėjams užsiėmimas. Jo metu visi dalyviai dalijosi patirtimi, pasiekimais. Psichologė Aurelija Lingienė akcentavo, kad labai svarbu bendradarbiauti su vaikų tėvais, pasidalinti patirtimi, jiems patarti, padėti įgyti socialinių įgūdžių auginant mažuosius.

Rudenį Jonavos socialinių paslaugų centre prasidėjo GIMK mokymai, skirti globėjams (rūpintojams) ir įtėviams. Juose dalyvavo dar dvi Ukmergės rajono šeimos, o lapkričio pabaigoje startavo dar viena GIMK mokymų grupė, tik šį kartą bendradarbiaujant su Vilniuje įsikūrusiais „SOS Vaikų kaimai“ specialistais.

Baigiantis 2018 metams „Optima 13“ picerijos patalpose vyko kalėdinis Padėkos renginys globėjams, kurio metu Globos centro direktorius Vygantas Kaselis įteikė budintiems globotojams, socialiniams globėjams ir artimiems giminaičiams padėkos raštus ir dėkingumo varpelius už jautrią širdį, dėmesingumą, meilę nepažįstamam vaikui, už bendradarbiavimą, norą ir siekį kurti geresnį rytojų. Renginio metu susirinkusius linksmino animatorių komanda „Linksmasis lagaminas“, o Kalėdų Senelis visus vaikus apdovanojo dovanėlėmis ir saldainiais. Renginio pabaigoje svečiai vaišinosi kava, skanėstais, turėjo laiko vieni su kitais susipažinti, maloniai pabendrauti.

Nuoširdžiai dėkojame šventinį renginį parėmusioms įmonėms – UAB „Narbutas Furniture Company“, UAB „Baltic–American Concord“, Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvui bei picerijai „Optima 13“. Nors esame visi labai saviti, tačiau mus sieja tai, kas daro mus artimus – vaiko gerovė.

Prasidėję nauji metai atnešė ir naujus iššūkius. Planuojame, kad sausio–vasario mėnesiais GIMK mokymai bus organizuojami ir Ukmergės globos centre.

Jei esate neabejingi tėvų globos netekusių vaikų likimui, kviečiame jungtis į globėjų gretas. Tai galėtumėte padaryti parašę prašymą dėl vaiko globos Ukmergės vaikų globos centre arba Ukmergės savivaldybės administracijos socialinės paramos skyriuje (4 kab.) ir pateikę prašomus dokumentus.

Dėl detalesnės informacijos galima kreiptis Į Ukmergės globos centrą, adresu: Vilniaus g. 87 arba skambinti tel. 8 610 68 037.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas