D. STIMBURIENĖS nuotr.

Žmonės

Deltuvoje paminėta Laisvės gynėjų diena

Lietuva mini dvidešimt aštuntąsias 1991 metų sausio 13-osios  metines. Tą naktį prie televizijos bokšto Vilniuje per šešis šimtus taikių ir neginkluotų žmonių buvo sužeista, keturiolika didvyrių vardan laisvės paaukojo savo gyvybes.

Kaip ir visa Lietuva, šią sukaktį paminėjo ir deltuviškiai. Ryte prisijungė prie pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“ ir dešimčiai minučių languose uždegė žvakutes žuvusiems už Lietuvos laisvę 1991 metų sausio 13-ąją.

„Dvyliktą valandą rinkomės prie kryžiaus Deltuvos apylinkėse žuvusiems Didžiosios kovos ir Vyčio apygardų partizanams atminti. Didvyrius pagerbėme tylos minute, uždegėme atsineštas žvakutes partizanų ir visų žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimui. Vaikai perskaitė visų sausio 13-ąją žuvusiųjų pavardes, kryžių papuošė pačių pagamintomis laisvės gėlėmis“, – pasakojo Kultūros centro Deltuvos skyriaus renginių organizatorė Daiva Stimburienė.

Vėliau, spaudžiant šaltukui, deltuviškiai susirinko prie miestelio kultūros namų. Čia uždegė atminimo laužą, vaišinosi karšta arbata, dalinosi prisiminimais apie tų dienų įvykius, klausėsi dainų apie Lietuvą ir laisvę.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas