Kristina ir Lukas džiaugėsi sulaukę dovanų. AUTORĖS nuotr.

Naujausi, Žmonės

Kalėdas praleido šviesesniuose namuose

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

Maža 15-mečio Luko svajonė išsipildė su kaupu! Istorijos užuomazga – Pyragų diena, lapkričio 6-oji. Rajono Policijos komisariato kolektyvas šią dieną minėjo tradiciškai. Prie mūsų šiemet prisijungė tame pačiame pastate įsikūrę teismo, vaiko teisių apsaugos darbuotojai, idėją palaikantys policijos senjorai. Renginio metu surinkta suma – 207 eurai. Vaiko teisių apsaugos specialistai pasiūlė šiuos pinigus skirti sunkiai besiverčiančiai šeimai – moteriai, globojančiai buvusio sugyventinio 15-metį sūnų. Kadangi artėjo Luko gimtadienis, idėjos iniciatoriai manė, kad jam tai būtų graži dovana. Be to, norėjosi berniuką paskatinti, nes pastebėta, jog jis ir pats ėmė stengtis.

Lukas svajojo turėti kareivišką aprangą. Tad nuvykome aptarti pirkinių. Prie durų draugiškai mus pasitiko Lukas su mama – taip berniukas vadina buvusią tėčio sugyventinę. Paaiškėjo, kad vaiko tėvas jau gerokai nei prieš metus išvyko į užsienį, tačiau rūpintis sūnumi užmiršo. Niūri ir „aprūkusi“ Luko ir jo globėjos Kristinos kasdienybė badė akis. Namuose – blanki šviesa, tapetai net pajuodę, senas rašomasis stalas… Visgi džiugino ir skurdžioje buityje vyraujanti tvarka ir blaivios moters akys. Kristina papasakojo, jog sezono metu dirba medelyne, susitaupo pinigų ne tik ateičiai, bet ir skalbimo mašiną pati pajėgė nusipirkti. Supratome, jog svajonių yra kur kas daugiau, kad yra didelis noras šviesiau gyventi!

Šią gyvenimo istoriją papasakojome policijos darbuotojams ir bičiuliams. Netrukus atsirado galinčių jiems padovanoti tapetus, sekciją, rašomąjį stalą, šviestuvus, spinteles… Prisijungė parduotuvė „Bikuva“, AB Rokiškio sūris Ukmergės pieninės vadovai, policijos rėmėjas Rolandas Širvelis, kiti geros valios žmonės.

Geradarius džiugino Kristinos ir Luko elgesys. Vos tik nuveždavome tapetus ir klijų, tuojau iš jų sulaukdavome žinių, kad jau išsitapetavo kambarį. Policijos darbuotojai atgabeno ir padėjo pastatyti sekciją, o štai lovą, Lukas labai didžiavosi, kad pats surinko! Dabar jaunuolis turi ir gražų, šviesų rašomąjį stalą, pirmąjį kompiuterį, kambarius apšviečia nauji šviestuvai. Jiems taip pat nuvežėme padovanotos patalynės komplektus, indų, užuolaidas… Dar nupirkome dažų, nes Kristina sakė norinti iki pavasario perdažyti grindis, patvarkyti virtuvę.

Lukas su Kristina visiems dėkojo už dovanas. O policijos darbuotojai džiaugėsi, kad bent vienuose namuose padėjo sukurti šviesesnes Kalėdas!

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas