R. Misiūnienė. AUTORĖS nuotr.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Naujausi, Žmonės

Geriausia Vilniaus regiono bibliotekininkė – Ramunda Misiūnienė

Gerda PUTNAITĖ

Gruodžio 11 d. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje buvo apdovanoti Geriausio metų Vilniaus regiono bibliotekininko konkurso „Riešutas“ laimėtojai ir nominantai. „Riešuto“ konkursas vyksta jau trečius metus iš eilės. Jame gali dalyvauti bibliotekininkai iš 13-os Alytaus ir Vilniaus apskričių viešųjų bibliotekų.

Geriausia 2018 metų Vilniaus regiono bibliotekininke išrinkta Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Žemaitkiemio kaimo padalinio bibliotekininkė Ramunda Misiūnienė. Laimėtoja pagerbta už savo krašto istorijos puoselėjimą, sklaidą bei aktyvią kraštotyrinę veiklą. R. Misiūnienė rengia parodas, leidinius apie Žemaitkiemio miestelio istoriją, gyvenimą, šio krašto žmones ar kurį laiką jame gyvenusias žymias asmenybes, išskirtinį dėmesį skirdama V. Šlaitui. Bibliotekininkė dirbdama kraštotyrinį darbą miestelio istorija geba sudominti ne tik vietinius gyventojus, bet patraukliai Žemaitkiemį pristatyti ir miestelio svečiams.

Geriausio metų vadovo Graikinio riešuto nominacija atiteko charizmatiškai, aktyviai, originaliais ir drąsiais sprendimais pasižymėjusiai Alytaus miesto Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos direktorei Giedrei Bulgakovienei už profesionalų bibliotekos veiklų plėtojimą ir kultūros iniciatyvų įprasminimą. Bibliotekos direktorė geba suburti žmones, bendradarbiauti, kurti jaukią aplinką bibliotekoje. G. Bulgakovienės iniciatyva rengiami trumposios prozos skaitiniai „Imbiero vakarai“ yra ne tik mėgstami alytiškių, bet ir žinomi visos šalies mastu.

Geriausia metų komanda tituluotos Trakų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos, joms įteiktas Lazdyno prizas už profesionalų ir novatorišką vaikų kūrybiškumo ugdymą. Dalios Bagdžiuvienės vadovaujamo skyriaus kolektyvas yra užsibrėžęs tikslą įtraukti vaikus į kuo įdomesnes, neįprastas veiklas. Šiuo kriterijumi vadovaujantis organizuojami renginiai, kūrybiniai edukaciniai užsiėmimai. Šiais metais pirmą kartą surengta vasaros stovykla vaikams, sulaukusi daug gerų atsiliepimų ir palaikymo. Trečius metus skyrius bendradarbiauja su Kinologų draugija, Kaniterapijos asociacija. Vaikai labai mėgsta kaniterapijos užsiėmimus „Skaitymai su šunimi“ – tai ypatinga patirtis, ypač jautresniems vaikams.

Šventės metu buvo įteiktos Lietuvos Respublikos Seimo kultūros komiteto, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ir Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos padėkos nusipelniusiems Vilniaus regiono bibliotekų specialistams ir bibliotekų vadovams už itin aukštus 2018 metų pasiekimus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas