„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

Ką žmonės dirba šalia mūsų?

MOKYKLŲ NAUJIENOS INTERNETE

Būsimą profesiją mokiniai paprastai išsirenka jau mokykloje. Kaip teisingai pasirinkti, kaip sužinoti, ar ji būtent tau tinkama? Atsakyti į šiuos ir kitus klausimus pabandėme pakviesdami mūsų mokyklos mokinius dalyvauti mini projekte „Ką žmonės dirba šalia mūsų?“

Toli keliauti neteko. Aštuntokai kartu su savo auklėtoja Rasa Aukūniene ir šio projekto sumanytoja šių eilučių autore vieną popietę nukeliavome į UAB „Ukmergės šiluma“. Mums drąsu buvo užsukti į šią įmonę, nes jos vadovais dirba buvę mokyklos mokiniai. Ši bendrovė pirmiausia nustebino savo moderniškumu ir tvarka. Padedant direktoriaus pavaduotojui Raimondui Kaseliui, mokiniai ne tik susipažino su įrenginiais, bet ir išsiaiškino, kaip dirba UAB „Ukmergės šiluma“, kaip šiluma pasiekia ukmergiškius. Su nuostaba žiūrėjome į įmonės teritorijoje supiltą „čipsų“ (taip vadinama smulkinta mediena, kuri naudojama biokuru šildomam katilui) kalną.

Taip pat sužinojome, kur reikia studijuoti ir į ką atkreipti dėmesį dar mokykloje norint tapti energetiku. Kitą dieną su antrų-ketvirtų klasių mokinukų komanda pravėrėme šiluma ir jaukumu dvelkiančios UAB „Ukmergės duona“, kuri yra šalia mūsų mokyklos, duris. Mus pasitiko direktorė Eurika Maselskienė. Beje, taip pat mūsų mokyklos auklėtinė. Kartu su talkininkėmis direktorė atskleidė paslaptingą duonos kelią nuo grūdo iki patekimo ant mūsų stalo. Mažiesiems mūsų mokinukams buvo įdomu sužinoti, iš kur atkeliauja grūdai, iš kokių miltų iškepta duona yra sveikesnė. Kodėl duonelę prieš pašaunant į krosnį būtina „paglostyti“ rankomis? Kartu su įmonės technologe Vilma Pavilavičiene turėjome galimybę paragauti įvairių rūšių duonos, bandelių bei kitų gaminių ir sužinoti traškiausių, skaniausių kūčiukų paslaptį. O ji tokia: Ukmergėje jau kvepia Kalėdomis!

Violeta MARKAUSKIENĖ

Dukstynos pagrindinės mokyklos bibliotekininkė

Nuotraukos autorės

www.dukstyna.lt

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas