Asociatyvi nuotr.

„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

Apsaugokite savo asmens duomenis

Eglė KYBARTIENĖ

Perkate, žaidžiate žaidimus ar tiesiog naršote internete? Būkite atsargūs – apsaugokite savo asmens duomenis ir nepakliūkite į spąstus internete.

Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas sugriežtino asmens duomenų apsaugą, tačiau ši sritis vis dar išlieka viena svarbiausių vartotojų teisių apsaugos problemų.

Lietuvos vartotojų teisių organizacijų aljansas primena – svarbu ne tik stiprinti teisinę bazę, bet ir formuoti tinkamus pačių vartotojų įpročius, kad jie patys galėtų pasirūpinti savo saugumu. Organizacija šio tikslo siekia pasitelkus įvairias priemones ir šiandien siūlo vartotojams ne perskaityti dar vieną taisyklių rinkinį, o… pažaisti žaidimą www.sakautaip.lt .

Kaip žaidimo herojus pateksite į konkrečiais situacijas, kur teks pasirinkti, kaip elgtis. Situacijos atspindi dažniausiai internete naudojamas asmens duomenų rinkimo, neteisėto pasinaudojimo ir apgavysčių schemas. Čia suprasite, ar pakankamai žinote apie savo duomenų apsaugą ir kaip apsisaugoti nuo pavojų internete. Beje, suklydus žaidime gausite antrą progą, gyvenime – ne visuomet. Siūlome išbandyti www.sakautaip.lt . Jis skirtas visiems, nepriklausomai nuo amžiaus. Žaidimą galima žaisti kompiuteriu ar išmaniuoju telefonu, užtruksite apie 20 minučių.

Projektas yra Europos vartotojų organizacijos (BEUC) inicijuotos kampanijos, siekiančios informuoti Europos vartotojus apie jų teises į asmens duomenų apsaugą ir privatumą, dalis.

Lietuvos vartotojų teisių organizacijų aljansas (LVOA) aktyviai veikia nuo 2012 m. Tai 10-ties nevyriausybinių vartotojų organizacijų susivienijimas, kuris nacionaliniu ir tarptautiniu mastu gina Lietuvos vartotojų interesus. Kaip BEUC nariai, LVOA aktyviai dalyvauja formuojant vartotojų teisių politiką Europoje.

Daugiau informacijos apie organizacijos veiklą www.lvoa.lt

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas