A. Mickūnaitė susitiko su įvairių pasaulio šalių šachmatininkais.

Sportas

Ukmergiškė žaidė Ispanijoje

Virginija SAVICKIENĖ

Lapkričio 3–16 dienomis Ispanijoje, piligrimų mieste Santiago de Compostela, vyko vaikų ir jaunučių iki 12 metų pasaulio standartinių šachmatų čempionatas. Dalyvavo 851 šachmatininkas iš 86 šalių. Daugiausia sportininkų į čempionatą delegavo šeimininkai ispanai – net 156, JAV – 75 dalyvius, daugiau nei po dvidešimt atstovų atsivežė Rusija, Kinija, Kanada, Vokietija, Kazachstanas. Lietuvos rinktinę sudarė šeši šachmatininkai, po vieną kiekvienoje amžiaus grupėje. Mergaičių iki dešimties amžiaus grupėje Lietuvai atstovavo ukmergiškė Agnė Mickūnaitė.

Pagal savo reitingą (1 033 taškai) ji startavo 92 pozicijoje iš 130 dalyvių. Reikėjo sužaisti 11 partijų, po partiją per dieną. Dėl didžiulio jaudulio ukmergiškė startavo labai sunkiai, bet įpusėjus čempionatui rado savo žaidimą. Iš vienuolikos partijų ji keturias laimėjo, pasiekė dvi lygiąsias ir su penkiais taškais užėmė 76 vietą. Tai antras rezultatas Lietuvos rinktinėje. Agnė taip pat pasididino savo reitingą 50 taškų. Džiugino mergaitės žaidimas ir tai, kad ji sugebėjo susikaupti ir kovoti prie lentos po 4-5 valandas kiekvieną dieną, nebuvo nė vienos greitos ar lengvos partijos. Tarp nugalėtojų dominavo gilias šachmatų tradicijas turinčios didžiosios šalys: Indija, JAV, Rusija, Kinija, Azerbaidžanas ir Uzbekija.

O Ispanija mūsų svetingai nepasitiko, visų nuomone, tai buvo vienas prasčiausiai organizuotų čempionatų. Kol vaikai žaidė, lydintys asmenys turėjo stovėti lauke apie penkias valandas. Orai, kaip tyčia, irgi nelepino, siautė uraganiniai vėjai, pastoviai lijo lietus, tik prieš išvažiuojant porą dienų šiek tiek sušilo. Vaikai bandė savo ištvermę prie šachmatų lentų, o tėveliai ir treneriai – šaldami lauke. Bet sunkumai pasimiršta, o patirtis kaupiasi, todėl džiaugiamės, kad pavyko dalyvauti aukščiausio meistriškumo varžybose.

Nuoširdžiai dėkojame Ukmergės rajono savivaldybei, kuri prisidėjo finansiškai, kad ukmergiškė šachmatininkė galėtų vykti į pasaulio čempionatą.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas