Moksleiviai apsilankė Ruklos pabėgėlių centre.

Jaunimas

Tolerancijos savaitė Siesikų gimnazijoje

Siesikų gimnazijoje vyko Tolerancijos savaitės renginiai. Šių metų tolerancijos simbolis yra raktas iš širdies į širdį, todėl vyresnieji mokiniai buvo pakviesti į raktų gaminimo dirbtuvėles. Juos lipdė iš modelino, po to džiovino ir dekoravo įvairia technika. Raktai buvo nuostabūs, juos gavo ne tik mokyklos pradinukai, bet ir Ruklos pabėgėlių centro vaikai. Mūsų gimnazijos mokiniai nori būti tolerantiški visiems žmonėms, todėl grupė 8, III bei IV gimimnazinių klasių mokinių, paruošę puikų koncertą, su dovanėlėmis taip pat aplankė Deltuvos senelių namus. Visi labai džiaugėsi tokiais dosniais svečiais.

Savaitės renginius vainikavo Tolerancijos dienos koncertas. Jo dalyviai – 6–8 ir I–III gimnazijos klasių mokiniai – turėjo paruošę namų darbą: jie tapo Ispanijos, Graikijos, Japonijos, Turkijos bei Indijos šokėjais, demonstravo šių šalių tautinius drabužius ir netgi išmoko prisistatyti jų kalbomis.

Buvo labai smagu stebėti indiškais sariais apsirengusių 8 klasės merginų šokį, III klasės gimnazistes, atlikusias graikų sirtakį arba II klasės gimnazistę geišą Gustę.

Tolerancija, pakantumas kitoms tautoms, kitokiems žmonėms yra labai svarbus dalykas mūsų laikais, kai egzistuoja tokia žmonių, tautų ir religijų įvairovė. Todėl svarbu išsaugoti taiką ir santarvę pasaulyje.

Apie gimnazijoje vykusius renginius redakcijai papasakojo projekto „Tolerancija – geriausia mūsų draugė“ koordinatorė Violeta Grigaliūnienė ir ir socialinė pedagogė Edita Ciemnolonskienė.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas