Tolerancijos diena minėta kartu su vilniečiais.

Jaunimas

Senamiesčio mokykloje sulaukta svečių

Lapkričio 16-oji – Tarptautinė tolerancijos diena minima nuo 1995 m. UNESCO sprendimu. 1996 m. ją minėti paskatino ir Jungtinių Tautų Organizacija. Šią dieną skatinama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių žmonių, sergančiųjų ir turinčių kitokių problemų toleranciją. Įvairiose šalyse organizuojami renginiai, skirti ugdyti toleranciją, pakantumą, gebėjimą suprasti kitus. Draugystė, meilė, atjauta, geranoriškumas, pakantumas – raktiniai tolerancijos žodžiai.

Šią ypatingą dieną Senamiesčio pagrindinė mokykla minėjo kartu su svečiais, atvykusiais iš Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos. Viso koncerto metu vyravo linksma, draugiška, geranoriška nuotaika. Tiek šeimininkų pasirodymai, tiek svečių choro ,,Simcha“ (vadovė Rasa Belgerienė, koncertmeisterė Jovita Štikelienė) muzika, dainos ir įkvepiantys pasakojimai apie žydų tradicijas bei papročius papuošė renginį.

Viešnios papasakojo, kad Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje mokiniai mokosi valstybine lietuvių kalba, bet nuo pirmos klasės mokosi ir hebrajų kalbos, o nuo antros – anglų. Koncerto metu skambėjo dainos ne tik lietuvių ir hebrajų kalbomis, bet ir jidiš – senovine Europos žydų kalba. Choras ,,Simcha“ (išvertus iš hebrajų k. ,,Džiaugsmas“) gyvuoja jau ne vienerius metus. Jame kasmet vyksta dainininkų kaita, nes tai pradinių klasių mokinių kolektyvas. Mokytojos Editos Petraitytės vadovaujamas žydų tradicijų puoselėjimo būrelis susibūrė tik šiemet, tačiau vaidinimas paliko neišdildomą įspūdį ir suteikė žinių apie šią tautą.

Į Ukmergę svečiai atvyko jau ne pirmą kartą: pavasarį dalyvavo Ukmergės miesto šventėje, juos padainuoti pakviečia ir Ukmergės žydų bendruomenė.

 „G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas