Renginio dalyviai ir organizatoriai.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Gimnazijoje – skaitymai vaikams

Taujėnų gimnazijoje vyko renginys, skirtas Šiaurės šalių literatūros savaitei. Jame dalyvavo pradinių klasių mokiniai ir mišraus amžiaus priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai. Savaitės skaitymams siūloma knyga „Superherojų vadovas“, parašyta švedų autorių Elias ir Agnes Vahlundų, atspindėjo temą „Herojai Šiaurės šalyse“. Apie tai vaikai piešė piešinius, kurie eksponuoti parodoje. Renginio pradžioje taujėniškiai, stebėdami skaidres, pakeliavo po Šiaurės šalis.

Į lietuvių kalbą išverstą knygos tekstą skaitė bibliotekininkės Sabina Aukštuolienė, persirengusi superheroje Raudonąja Kauke, ir Stefanija Vilčiauskienė. Originalios knygos gausias ir įspūdingas iliustracijas skaitymo metu vaikai stebėjo skaidrėse, ekrane.

Perskaičius tekstą visi diskutavo apie patyčias, atskirtį, draugystę. Pagrindinė knygos veikėja įsitikina, kad geriau būti stipriai ir gerai, negu keršyti užgauliotojams. Kūrinys moko, kad reikia gerbti ir suprasti vieniems kitus, elgtis gerai kitų labui.

Netikėtai į salę įbėgusi lietuviškų knygų superherojė Kakė Makė, kurią įkūnijo spec. pedagogė, logopedė Asta Kaplūnienė, renginio dalyviams praskaidrino nuotaiką. Norėdama sužinoti, į kokį renginį susirinko vaikai, ji uždavė įvairių klausimų, sužinojo apie jų pieštus herojus. Kakė Makė kartu su vaikais gamino veidelius-šypsenėles, kalbėjo apie jų emocijas mokykloje. Kad nuotaika kuo ilgiau būtų puiki, pakvietė visus kartu sušokti „Šėlsmo šokį“. Bibliotekai Kakė Makė paliko keletą įdomių knygelių apie savo nuotykius, kuriose nemažai pamokymų bei užduotėlių.

Renginio pabaigoje gimnazijos direktorius Darius Kaplūnas apdovanojo vaikus padėkos raštais už aktyvų dalyvavimą ir piešinius.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas