Asociatyvi nuotrauka.

Sveikata

Ukmergėje sergančių gripu neužregistruota

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, kad sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) praėjusią savaitę padidėjo visoje Lietuvoje.

45-ąją šių metų savaitę (lapkričio 5-11 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 58,1 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų skaičius buvo panašus – 57,0 atv./10 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 45-ąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje (34,1 atv./10 tūkst. gyventojų), didžiausias – Kauno administ-racinėje teritorijoje (77,8 atv./10 tūkst. gyventojų).

Praėjusią savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti trys vaikai ir vienas suaugęs asmuo.

44-ąją šių metų savaitę (spalio 29 d.–lapkričio 4 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 49,9 atv./10 tūkst. gyventojų.

Ukmergės rajone 45-ąją metų savaitę gydymo įstaigos registravo tik pavienes peršalimo ligas, t. y. ūmias viršutinių kvėpavimo takų infekcijas. Sergančiųjų skaičius 10 tūkst. gyventojų siekė 53,19 atvejo. Ankstesnę, 44-ąją, savaitę sergančiųjų buvo dar mažiau – 42,72 atv./10 tūkst. gyventojų. Į ligoninę dėl ligos paguldytų nebuvo.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Che :
    Keista, kad neužregistruota, dar prieš savaite sirgau, teko imti biuletenį, vadinasi netiksli ta jūsų statistika.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas