Aktualijos, Naujausi

Ukmergiškiai kandidatu į prezidentus pasirinko Vygaudą Ušacką

Savaitgalį šalyje vyko Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atviri rinkimai. Jų metu buvo renkamas šios politinės jėgos kandidatas, kuris partijai atstovaus 2019 metų gegužės 12 dieną vyksiančiuose Respublikos prezidento rinkimuose. Tai pirmas kartas Lietuvos politinėje istorijoje, kai partijos remiamas kandidatas prezidento rinkimuose yra pasirenkamas visuotinių pirminių rinkimų būdu.

Šiuose atviruose rinkimuose varžėsi du kandidatai – Seimo narė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė ir diplomatas, buvęs užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas. Nugalėjęs politikas užsitikrins tiek politinę, tiek ir materialinę TS-LKD paramą per lapkričio 12 dieną prasidėsiančią naujojo Lietuvos valstybės vadovo rinkimų kampaniją.

TS-LKD rinkimuose galėjo dalyvauti partijos nariai (jų yra 15 000) ir iš anksto užsiregistravę, partijai nepriklausantys Lietuvos piliečiai nuo 16 metų (jų buvo beveik 20 000).

Kaip „Gimtajai žemei“ pabrėžė Ukmergės konservatoriams vadovaujanti Agnė Balčiūnienė, šie partijos rinkimai tapo tikra demokratijos švente: „Džiaugiamės, kad balsuoti atėjo tikrai daug šviesių, draugiškai nusiteikusių žmonių – jaunimo, gimnazistų, verslininkų, visuomenininkų, kitų žinomų ukmergiškių, iš kurių net keli per šias dvi dienas pareiškė norą jungtis į mūsų gretas.“

Lapkričio 3-4 dienomis mūsų rajone kandidatą į prezidentus rinko 311 žmonių. Iš jų 169 (54,34 proc.) savo balsą atidavė už kraštietį V. Ušacką, kuris 2013 metais išrinktas Ukmergės rajono garbės piliečiu. Už kitą pretendentę, I. Šimonytę, balsavo 142 (45,66 proc.) ukmergiškiai.

Šalyje iš viso rinkimuose balsavo 20 859 rinkėjai. I. Šimonytė gavo 16 418 (78,71 proc.) rinkėjų balsų, už V. Ušacką pasisakė 4 441 (21,29 proc.) rinkėjas.

Po rinkimų V. Ušackas teigė, kad nuoskaudos dėl pralaimėjimo nejaučia. Jis visus sveikino su demokratijos pergale ir pirmiausia dėkojo savo šeimai – vaikams bei žmonai, kurie visada buvo šalia, taip pat bendražygiams, savo laiką, mintis ir energiją atidavusiems bendrai idėjai: „Dėkoju visiems tiems, kurie tikėjo, siejo savo lūkesčius su manimi ir matė čia galimybę Laiminčiai Lietuvai. Proveržio Lietuvai. Teisingai, laimingai ir klestinčiai mūsų mylimai šaliai. Su savo sričių profesionalais pastaruosius mėnesius kasdien dirbome ties šia idėja. Tiksliai, aiškiai, drąsiai. Ir nė sekundei nenustosiu dvejoti, kad tie žingsniai, kuriuos užkodavome mano programinėse nuostatose, ras savo vietą kuriant stiprią Lietuvos ateitį.“

Taip pat V. Ušackas žadėjo tiek, kiek jo pagalba bus svarbi ir reikalinga, padėti rinkimus laimėjusiai I. Šimonytei.

Savaitgalį vykusio balsavimo metu TS-LKD nariai taip pat reitingavo savo kandidatus į kitąmet vyksiančius savivaldos bei Europos Parlamento rinkimus. Ukmergės skyrius Europos Parlamento sąraše daugiausia balsų atidavė Radvilei Morkūnaitei-Mikulėnienei.

Paskelbus visus balsavimo rezultatus paaiškėjo, jog į TS-LKD sąrašo pirmą penketuką pateko Liudas Mažylis (4 053 balsai), Andrius Kubilius (3 281), R. Morkūnaitė-Mikulėnienė (3 033), Rasa Juknevičienė (2 983) ir Audronius Ažubalis (2 335).

Ukmergėje į atvirus rinkimus atėjo 311 žmonių.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas