Bėgimo Rumšiškėse dalyviai (iš kairės) R. Vaičiūnas, M. Džiovenis, Ž. Maleronka ir J. Songaila.

Sportas

Ukmergės bėgikai sezono dar nebaigė

Lietuvos bėgimo taurės sezonas pasiekė finišo tiesiąją. Rugsėjį Šiauliuose vyko XV taurės etapas, o praėjusį savaitgalį Rumšiškėse esančiame Lietuvos liaudies buities muziejuje surengtas paskutinis XVI taurės etapas „Aplink Lietuvą“. Visuose bėgimuose dalyvavo ir ukmergiškiai.

Jau tradicija tapęs Saulės mūšio bėgimas siejamas su Šiaulių miesto gimimu ir skirtas pagerbti lietuvių pergalę Saulės mūšyje, kuris vyko 1236 metais. Šiemet šiuo bėgimu paminėtas ir Lietuvos 100-metis. Kartu tai buvo ir XV Lietuvos bėgimo taurės etapas. Jame dalyvavo bėgikai iš Ukmergės – Juozas Songaila, Medardas Džiovenis ir Robertas Vaičiūnas. Jie sėkmingai įveikė 10 km trasą.

Ukmergiškiai nepraleido ir bėgimo sezono uždarymo, kuris spalio 20-ąją vyko Rumšiškėse. Prie 500 m, 5 km, 10 km ir 21 km starto linijos stojo beveik pustrečio šimto bėgikų. Ukmergiškiai – J. Songaila, M. Džiovenis, R. Vaičiūnas ir Žilvinas Maleronka – pasirinko 10 km bėgimą. Sportininkai sėkmingai įveikė trasą ir buvo apdovanoti individualiais medaliais.

XVI taurės etapo bėgimas „Aplink Lietuvą“ baigėsi ir geriausių metų komandų apdovanojimais. Tačiau mūsų rajono atstovų tarp jų nebuvo, nes Ukmergės bėgimo klubas susibūrė tik šios vasaros viduryje. Šiuo metu klubas vienija 11 sportininkų.

Nors Lietuvos bėgimo taurės sezonas baigėsi, Ukmergės bėgimo klubas ruošiasi lapkritį Pasvalyje vyksiančiam tradiciniam pagarbos bėgimui „Išėjusiems Anapilin atminti“. Taip pat ukmergiškiai dalyvavus gruodžio pabaigoje Vilniuje organizuojamame kalėdiniame bėgime.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas