Siesikų moksleiviai laive.

Jaunimas

Siesikų gimnazijos abiturientai lankėsi ,,Independence“

Rasa KULIAVAITĖ

Siesikų gimnazijos abiturientai Liveta Grybovaitė, Odeta Jakučiūnaitė, Žaneta Jakučiūnaitė, Tomas Razvadauskas, Mantas Sakalauskas, Rokas Stankevičius ir Dominyka Stankevičiūtė dalyvavo AB ,,Klaipėdos nafta“ organizuotame filmukų ir vlogų konkurse ,,Independence: kodėl man svarbi energetinė laisvė“. Siesikiečius lydėjo sėkmė – surinkę 96 balus iš 100 galimų, rajono gimnazistai tapo nugalėtojai. Spalio 18 dieną jie džiaugėsi laimėta ekskursija – turėjo unikalią galimybę apsilankyti suskystintų dujų terminale-saugykloje ,,Independence“.

Po neprailgusios kelionės Siesikų gimnazistus Centriniame Klaipėdos terminale, kur įsikūrusi dalis ,,Klaipėdos naftos“ biurų, pasitiko komunikacijos specialistė Milda Ancevičė. Ji aprodė ,,Klaipėdos naftos“ administracijos biurą ir vienoje iš įmonės posėdžių salių mokiniams surengė įdomiųjų faktų apie laivą ,,Independence“ viktoriną. Netrukus prie kompanijos prisijungė iš specialiųjų tarnybų pratybų, kur buvo imituojamas gaisras naftos terminale, grįžusi komunikacijos skyriaus vadovė Orinta Barkauskaitė. Ji pasidalino vykusių pratybų įspūdžiais, parodė mokiniams nuotraukas. Tuomet konkurso nugalėtojai prie pietų stalo bend-ravo su AB ,,Klaipėdos naftos“ generaliniu direktoriumi Mindaugu Jusiumi, kuris komandai įteikė apdovanojimą ir laimėtas apyrankes su išgraviruotu užrašu ,,Independence“. Charizmatiškasis vadovas ne tik papasakojo apie įspūdingą savo karjerą, bet ir įkvepiančia kalba skatino Siesikų gimnazistus nebijoti svajonių, drąsiai apie jas kalbėti, nes galbūt šalia yra žmonių, kurie padės jų siekti. M. Jusius pabrėžė, kad jam gyvenime buvo svarbu ne tik dirbti mėgstamą darbą ir gerai uždirbti, bet atsirado poreikis dirbti Lietuvos žmonėms. Todėl ,,Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Siesikų gimnazistams patarė rinktis tokią profesiją, kuri ne tik atvertų plačius perspektyvų horizontus, bet teiktų vidinės pilnatvės.

Papietavę su generaliniu direktoriumi, mokiniai išklausė instruktažą, apsirengė specialiuosius drabužius ir susitikę su suskystintų gamtinių dujų terminalo eksploatacijos direktoriumi Rimu Rusinu, kuris šioje ekskursijoje buvo gidas, kateriu pasiekė laivą ,,Independence“. Kadangi tai – sustiprinto saugumo objektas, gimnazistai visur privalėjo rodyti asmens dokumentus. Jiems buvo liepta išjungti mobiliuosius telefonus, o neeilinės ekskursijos akimirkas galėjo įsiamžinti tik tam tikrose laivo vietose, kurias nurodė gidas. ,,Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius pabrėžė, kad laive-saugykloje lankosi ne bet kas, net jo žmonai, nors ji ne sykį prašė vyro padėti aplankyti laivą, nebuvo suteikta tokia galimybė, todėl mokiniai išties jautėsi ypatingi. Siesikų gimnazistus sužavėjo kapitono iš Singapūro įgulos paprastumas ir svetingumas. ,,Independence“ įgula pavaišino gimnazistus, noriai bendravo ir pasakojo apie gyvenimą laive. Darbuotojų pamaina jame praleidžia dešimt savaičių, tačiau internetu bendrauja su šeimomis. ,,Independence“ įgula turi galimybių pailsėti nuo darbo ne tik laive įrengtame sporto klube, baseine ar denyje esančioje futbolo aikštelėje, bet, jei pasirūpina vizomis, aplankyti Klaipėdos miestą. Mokinius sužavėjo ir darbo suskystintų gamtinių dujų terminale specifika, apie kurią išsamiai, suprantama kalba papasakojo R. Rusinas, todėl kai kurie Siesikų gimnazijos abiturientai pradėjo svajoti apie galimybę ateityje įsidarbinti ,,Klaipėdos naftoje“.

Ši unikali ekskursija mokiniams paliko neišdildomų įspūdžių, todėl jie jaučiasi dėkingi ne tik AB ,,Klaipėdos nafta“, kelione besirūpinusios agentūros ,,1323“ darbuotojoms, bet ir Petronių kaimo ūkininkei Danutei Kudlienei, kurios ūkio dovanotas gėrybes įteikėme kaip lauktuves iš mūsų krašto.

[images cols=“three“ lightbox=“true“]
[image link=“24397″ image=“24397″]
[image link=“24399″ image=“24399″]
[/images]

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas