Į mokyklas atvežami pripučiami batutai.

Sveikata

Kūno kultūros pamokose nelieka abejingų

Asta KROGERTIENĖ

Ukmergės miesto mokyklose organizuojamos kitokios kūno kultūros pamokos. Jų metu nelieka sėdinčių ar nuobodžiaujančių – judėti nori kiekvienas.

Netradicinius užsiėmimus mokiniams pasiūlė rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras, vykdantis projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Ukmergės rajone“.

Kūno kultūros pamokų metu vyksta įvairios aktyvios rungtys, kurios organizuojamos ant pripučiamų batutų. Šiuos įrenginius į mokyklas atveža aktyvių pramogų organizatoriai „Atrakcionai.lt“. Moksleiviai skatinami judėti, jie turi galimybę padūkti ir taip pajusti fizinio aktyvumo malonumą. Kiekviena pamoka prasideda instruktažu, paskui moksleiviai atlieka apšilimo pratimus.

Tokiomis pamokomis siekiama keisti moksleivių požiūrį į sportą kaip į nuobodžią veiklą. Žinoma, vaikams nereikia daryti atsilenkimų, šokti į tolį, kabėti ant skersinio ar atlikti kitus pratimus, todėl tokie užsiėmimai patinka tiek pirmokams, tiek dvyliktokams. Pagrindinis pamokos tikslas – paskatinti moksleivius judėti, būti aktyviems ir sveikesniems. Spalvingi pripučiami batutai yra ne tik smagi pramoga, bet ir puiki vikrumo, jėgos, koordinacijos, greičio bei ištvermės lavinimo priemonė. Kiekviena pamoka trunka 45 minutes, tačiau per jas nebūna nė vieno nuobodžiaujančio. Mažesni vaikai tuoj pat ima siausti, vyresni – surengia varžytuves. Dar vienas tikslas, kurio siekiama, tai – komandinio darbo stiprinimas. Norėdami įveikti kliūtis moksleiviai turi vienas kitam padėti, motyvuoti klasės draugus, bendrauti ir bendradarbiauti.

Netradicinės pamokos jau vyko Dukstynos pagrindinėje mokykloje, Jono Basanavičiaus gimnazijoje, „Šilo“ progimnazijoje. Iš viso miesto mokyklų moksleiviams bus surengtos šešios tokios kūno kultūros pamokos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas