Šešuolių seniūnijos atstovai ir komisijos nariai prie 2018 m. Liaušių kaimo centre bendradarbiaujant su menininku Vaidu Ramoška pastatyto paminklo, skirto Lietuvos istorijai atminti.

Aktualijos, Naujausi

Žemaitkiemio ir Šešuolių seniūnijos – nacionalinio konkurso „Valstybę kuriame mes“ nominantės

Vaida SAMUOLYTĖ

Žemaitkiemio seniūnija, sauganti savo paveldo objektus bei krašto istoriją, taip pat besidžiaugianti bendruomenės organizuojamais renginiais, pretenduoja į dvi konkurso „Valstybę kuriame mes“ nominacijas: „Už tautinės savimonės puoselėjimą“ ir „Už kūrybiškumo ugdymą“. Aplinka besirūpinantys Šešuolių seniūnijos gyventojai siekia tapti nugalėtojais nominacijoje „Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui“.

 Meteoritų lietumi išgarsėjęs miestelis

Norėdama pamatyti konkursui pateiktose paraiškose aprašytus darbus, konkurso „Valstybę kuriame mes“ komisija visą rugsėjo mėnesį lanko nominuotas seniūnijas. Žemaitkiemyje ji pabuvo prie sutvarkytų piliakalnių, užsuko į biblioteką, buvusios mokyklos patalpose įrengtą muziejų.

„Pusantrų metų kūrėme jį, rinkome medžiagą, kad išliktų mūsų istorija“, – pasakojo muziejaus įkūrėjas, buvęs mokyklos direktorius Stasys Misiūnas, priminęs ir istoriją apie meteoritų lietų, įamžintą miestelio herbe. Visa Žemaitkiemio istorija išdėstyta ir kraštotyrinėje knygoje „Žemaitkiemis – mūsų protėvių žemė“.

Tai, kad seniūnijoje rūpinamasi garsių kraštiečių atminimu, liudija ir šio krašto poetui Vladui Šlaitui įkurtas muziejus, ir kitiems daug nuveikusiems šio krašto žmonėms skirti koplytstulpiai. Prisimenami šių žmonių darbai, saugoma jų atmintis.

Kad Žemaitkiemyje gyvena kūrybingi žmonės, įrodo čia veikiantis mėgėjų teatras „Plaštaka“, tradicinė šventė „Aukštaitiškos talaluškos“, kasmet švenčiamos Žibuoklių žydėjimo, Joninių, Žolinių ir kitos šventės.

Aikštelė visiems vaikams

„Čia gali žaisti visi vaikai“, – lipdamas ant sūpynių paaiškino penkiametis Liaušių kaimo gyventojas vienai iš konkurso komisijos narių, kai ši lankėsi Šešuolių seniūnijoje. Iš tiesų – šios seniūnijos gyventojai daug dėmesio skiria jaukiai gyvenamajai aplinkai sukurti.

Per pastaruosius metus sutvarkytos Šešuolių, Liaušių gatvės, įrengtos vaikų žaidimų aikštelės, poilsio zonos, suremontuoti tvenkinių lieptai, pasodintas ąžuoliukų parkas ir pan. Tam, kad seniūnijos gyventojams būtų jaukiau ir gražiau gyventi, kad būtų kur praleisti laisvalaikį.

O laisvalaikis čia taip pat įvairus – pradedant tradicinėmis šventėmis: Joninėmis, Oninėmis, Velykomis, baigiant originaliais projekto „Suk rankeną“ renginiais, į kuriuos susirenka motociklininkai iš visos Lietuvos.

Projektas, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui

Konkurso „Valstybę kuriame mes“ nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti iškilmingame baigiamajame renginyje 2019 m. vasario mėnesį. Paraiškas konkursui pateikusios daugiau kaip 60 seniūnijų pretendavo į vieną iš keturių nominacijų – „Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui“, „Už tautinės savimonės puoselėjimą“, „Už kūrybiškumo ugdymą“, „Už saugią Lietuvą“.

Žemaitkiemio gyventojai ir komisijos nariai su seniūnijai perduota ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio dovanota vėliava.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas