Jėgas išbandė futbolininkai.

Sportas

Bendruomenės projektą vainikavo kasmetinė sporto šventė

Janina STANCIKAITĖ-STRIKIENĖ 

Rugsėjo 22 dieną Rečionyse aidėjo azartiški sportininkų ir sirgalių balsai – vyko jau tradicija tapusi rudens sporto šventė. Šiemet šis renginys – tik Rečionių bendruomenės įgyvendinamo projekto „Visas kaimas juda“ dalis.

Projekto vykdymo metu Rečionių jaunimas perdažė krepšinio aikštelės linijas ir krepšinio stovus, kaimo vyrai viešosiose poilsio ir sporto erdvėse įrengė 7 naujus suoliukus, įsigytos ir pastatytos 4 naujos betoninės šiukšliadėžės, nupirktas tinklinio tinklas ir kamuoliai, traukimo virvė. Šiuo metu jau baigiamas įrengti kliūčių ruožas medžiuose, prie kurio gamybos proceso labai aktyviai darbavosi ir pats kaimo jaunimas.

O rugsėjį tradiciškai organizuota sporto šventė, kurios pagrindinis akcentas – futbolo turnyras Rečionių taurei laimėti. Šiemet dėl stipriausiųjų titulo varžėsi penkios futbolininkų komandos iš Rečionių ir aplinkinių rajono gyvenviečių: „Molis“, „Deltuva“, „Pabaiskas“, „Rečionys“ bei „Devynetai“. Po įnirtingos kovos trečią vietą pelnė „Devynetai“, antrą – „Deltuva“, o čempionais vėl tapo „Rečionių“ komanda. Geriausiu žaidėju pripažintas „Devynetų“ žaidėjas Vidmantas. Geriausiai vartus saugojo „Deltuvos“ vartininkas Gintas. Tradiciškai pasveikintas ir vyriausias turnyro dalyvis – Kęstutis iš „Molio“ komandos. Futbolo turnyro organizavimu bei garso technika rūpinosi Rečionių bendruomenės narys ir aistringas futbolininkas Rolandas Navickas.

Nuo pat ryto vyko vaikų bei suaugusiųjų šaškių ir šachmatų dvikovos. Suaugusiųjų kategorijoje pirmą vietą pelnė svečias iš Šventupės Adolfas Vytautas Marčauskas, antrą vietą užėmė rečioniškis Robertas Dūda, o trečią ir ketvirtą vietas dalijosi Laimutė Smailova ir Aleksandras Petro.

Vaikų ir jaunimo grupėje pirmą vietą užėmė Rugilė Uselytė, antra liko Urtė Kavaliukaitė, o trečią ir ketvirtą vietas dalijosi Emilis Budnikas ir Emigijus Berneckis. Nepanorusieji konkuruoti, galėjo pažaisti lauko šachmatais. Inventorių paskolino šachmatų klubas „Juodasis rikis“, varžyboms teisėjavo Virginija Savickienė. Ji bendruomenę dar nudžiugo ir staigmena – Rečionių universalaus daugiafunkcio centro kiemą bei patalpas papuošė įspūdingomis jurginų kompozicijomis.

Pietų pertraukos metu visi sportininkai ir svečiai buvo vaišinami rečioniškių plovu, o po pietų didžiausias dėmesys atiteko jaunimui ir vaikams. Vienuolika dalyvių varžėsi baudų metimo rungtyje. Čia sėkmė šypsojosi Žymantui Deveikai, pelniusiam pirmą vietą, antroji vieta atiteko Ignei Kavaliukaitei, trečias liko E. Budnikas.

Vėliau trys jaunimo komandos jėgas išbandė naujoje rungtyje – orientacinėse varžybose. Reikėjo spręsti kryžiažodžį, sujungti taškus, įveikti jaunojo gamtininko užduotį, kurios metu teko ieškoti nurodytų medžių lapų bei sėklų, atspėti užuominas ir kuo greičiau įveikti maršrutą. Kadangi rungtis nauja ir neišbandyta, visos komandos buvo apdovanotos vienodai – gavo tinklinio kamuolius. Oras visą dieną buvo permainingas, tad komandinės vaikų estafečių varžybos persikėlė į Rečionių universalaus daugiafunkcio centro sporto salę. Čia vaikų būriui vadovavo ir įvairiausias užduotis skyrė Valentina Šalavejienė.

Po įnirtingų kovų sportininkus bei šventės stebėtojus džiugino Kauno populiariosios muzikos ansamblis „Guboja“, vadovaujamas Aleksandros Danutės Žiedelienės.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Kiek ten tose komandose zaidzia recioniskiu ir deltuviskiu?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas