Ukmergiškiai su Nemėžio moksleiviais.

„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

„Atverskime šlovingus Lietuvos istorijos puslapius“

Dalia VAIČIŪNIENĖ

Antano Smetonos gimnazijos geografijos mokytoja

Paulina KARDOKAITĖ

IIIa klasės mokinė

Taip vadinasi projektas, kuriame Antano Smetonos gimnazijos moksleiviai antrus metus dalyvauja kartu su Vilniaus rajono Nemėžio Šv. Rapolo Kalinausko gimnazijos mokiniais. Projekto tikslas – ne tik suteikti žinių apie Lietuvos istoriją tautinių mažumų (rusų, lenkų tautybių) mokiniams, bet ir sustiprinti bendradarbiavimą su kitomis Lietuvos mokyklomis, mažinti atskirtį.

Pernai rudenį abiejų gimnazijų mokiniai lankėsi vieni pas kitus. Ukmergiškiai susipažino su Lietuvos totorių kultūriniu paveldu, nemėžiškiai dalyvavo tautinėje vakaronėje, lankėsi Antano Smetonos dvare.

Šįmet rugsėjo 14–15 dienomis kartu keliavome po Panemunės pilis link Ventės rago. Dviejų dienų išvykos metu aplankėme daug įdomių vietų: Raudondvario dvarą, XVIII a. menančią Šilinės smuklę, Raudonės pilį su kunigaikščio Gedimino ąžuolu, Panemunės pilį ir bokštą, lietuviška Venecija vadinamą Mingės kaimą. Ten sėdome į laivą ir išplaukėme į Kuršių marias. Paragavę žuvienės ir sulaukę saulėlydžio, visi susirinkome prie laužo, kepėme dešreles, bendravome. Ryto metą vykome į Ventės ragą – tikrą rojaus kampelį. Būtent čia driekiasi Baltijos jūros paukščių migracijos kelias. Aplankėme ornitologijos muziejų, paukščių žiedavimo stotį, kur stebėjome, kaip žieduojami sparnuočiai, įkopėme į jau šimtą metų veikiantį švyturį. Galutinis kelionės taškas – Pamario kaimelis Dreverna, čia lankėmės laivadirbio Jono Gižo sodyboje, kopėme į apžvalgos bokštą.

Ši kelionė abi gimnazijas suartino, bendradarbiausime ir kitose veiklose. Lietuva – mažas kraštas, tačiau pažinti savo šalį, „atversti šlovingos istorijos puslapius“ prasminga visiems jauniems žmonėms.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas