„Vilkmergės” komanda praėjusiame sezone.

Naujausi, Sportas

„Vilkmergė” vėl rungtyniaus tarp geriausių komandų

Praėjusią savaitę vyko pirmoji Ukmergės „Vilkmergės“ moterų krepšinio komandos treniruotė ruošiantis naujajam 2018/2019 Lietuvos moterų krepšinio čempionatui ir taurės varžyboms.

Kaip pasakojo Ukmergės moterų krepšinio klubo prezidentė Rima Boškevičienė, šį sezoną šalies moterų krepšinyje yra daug permainų. Pirmiausia, pasikeitė komandų lygų skirstymas. Krepšinio federacija nutarė Lietuvos moterų krepšinio lygą (LMKL) sujungti su žemesne laikyta „Akvilės“ lyga. Šį čempionatą bus A ir B divizionai. Kaip ir pernai, ukmergiškės žais stipriausioje grupėje – A divizione.

Šio diviziono geriausios komandos rungsis dėl čempionių vardo ir piniginio prizo, o prasčiausiai pasirodžiusi komanda susitiks su B diviziono nugalėtoja ir kausis dėl išlikimo stipriausioje grupėje.

Abu divizionai bus baigiami finaliniais ketvertais.

Taip pat bus vykdomos ir moterų taurės varžybos, o jų finalas vyks kartu su Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalinėmis rungtynėmis.

R. Boškevičienė neslėpė, kad prieš sezoną buvo dvejonių, ar startuoti su pajėgiausiomis šalies komandomis. Visų pirma dėl to, kad dalyvavimas aukščiausioje lygoje brangiai atsieina, tad susiduriama su finansiniais klausimais. „Vis dėlto nutarėme, kad Ukmergei reikėtų turėti komandą, rungtyniaujančią tarp geriausiųjų“, – teigė klubo prezidentė. Ir pridūrė, jog intensyviai ieškoma ir labai laukiama rėmėjų paramos.

A divizione žais penkios komandos: Vilniaus „Kibirkštis-VIČI”, Klaipėdos „Fortūna“, Kauno „Aistės-LSU“, Šiaulių „Rūta-Universitetas“ ir „Vilkmergė“. Pažymėtina, kad čempionate neliko praėjusių metų LMKL čempionės Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ komandos bei antrą vietą užėmusių Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkių. Priežastis – komandoms neskirtas reikiamas finansavimas.

Lietuvos moterų krepšinio čempionate, A divizione, varžysis ir trys pajėgios Latvijos komandos. Viena jų – Eurolygoje žaidžianti Rygos TTT.

R. Boškevičienė sakė, kad „Vilkmergėje” liko visos praėjusį sezoną žaidusios ukmergiškės. Ekipą sustiprins ir pajėgios krepšininkės iš kitų klubų, U18 rinktinės žaidėjos, taip pat legionierė iš JAV, žaisianti centro pozicijoje.

Klubo prezidentė pažymėjo, kad „Vilkmergė” atsijaunins ir taps tikrai stipresnė negu ankstesniais sezonais. Vadovė tikisi, jog komanda pasieks aukštų rezultatų. Praėjusiais metais tarp šešių klubų „Vilkmergė” buvo šešta. Ukmergės krepšininkėms tai bus trečiasis sezonas aukščiausioje moterų krepšinio lygoje.

Komandos vyr. treneriu ir toliau dirbs Gytautas Kievinas, trenere – Rita Trošienė.

Čempionato pristatymas įvyks rugsėjo 9 dieną, varžybos prasidės spalio 5 dieną.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas