Vyko įdomūs žaidimai.

Sveikata

Dešimties dienų stovykloje – susitikimai ir naujos patirtys

Asta KROGERTIENĖ

Liepos 23 – rugpjūčio 1 dienomis praūžusi vaikų ir jaunimo stovykla „10 dienų amžinybės“ paliko neišdildomą įspūdį ir organizatoriams, ir visiems dalyviams, o stovykloje apsilankę svečiai negalėjo atsistebėti energijos pliūpsniais.

Veprių stovykloje vykusi sveikatingumo stovykla „10 dienų amžinybės“ buvo kupina nuotykių ir atradimų. Stovyklauti susirinko moksleiviai iš įvairių Lietuvos miestų ir rajonų ir jau pirmą dieną buvo suburti į komandas.

Stovykloje apsilankė daugybė įdomių svečių, kurie su jaunimu dalinosi savo žiniomis bei patirtimi. UAB „Žali žali“ įkūrėjai ir gydomosios mitybos specialistė Ingrida Kuprevičiūtė mokė jaunuolius sveikos mitybos pagrindų ir subtilybių. Lėno bendruomenės atstovas Vitalijus Želnys aiškino, kaip kepti tikrą lietuvišką šakotį, o žolininkas Ramūnas Daugėlavičius pasakojo apie vaistinių žolynų savybes bei išmokė virti nepakartojamo skonio gilių kavą. Salsos šokio ritmu vaikinai ir merginos sukosi kartu su profesionaliu šokėju Airidu Imbrasu. Renginių organizavimo komandos „1 vienintelis“ atstovas Kernius stovyklautojams padėjo „išvaryti“ visas susikaupusias emocijas. Jūrų skautų organizacija „Skautų slėnis“ surengė sausumos ir vandens žygį. Energija ir šėlsmas vyravo, kai į stovyklą atvyko aktyvių pramogų organizatoriai „Atrakcionai.lt“ – tikrai „nuvarė“ visus nuo kojų! Čia netrūko ir rimtų apmąstymų –apsilankiusi ekonomistė, politikė Aušra Maldeikienė paskatino pagalvoti apie Lietuvą ir jos ateitį.

Negalima nepaminėti puikių stovyklos organizatorių, vadovų ir savanorių, kurie įnešė savo asmeninių gebėjimų į kasdienes veiklas. Vyko „Pound“ trenirtuotės su Sporto centro trenere Migle Ivanauskiene. Komandos formavimo žaidimus organizavo savanoriai Deimantė ir Andres iš Ispanijos, kurie mokė bendravimo grupėse. Vadovų komandai atstovavo policijos instruktoriai Nerijus Butėnas ir Justinas Butėnas, ilgametis dziudo treneris Eugenijus Simonaitis ir kūno kultūros mokytojas Gintaras Markevičius. Kiekvienas iš jų įnešė sportinės dvasios į kasdienį stovyklautojų gyvenimo ritmą. Stovyklą koordinavo sveikatingumo intruktorė ir asmeninė trenerė Svetlana Markevičienė.

Stovykla, kurios veiklas organizavo sveikatingumo studija „Balansas“, surengta vykdant projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Ukmergės rajone“.

AUTORĖS nuotr.

Stovyklautojai ir jų vadovai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas