Aktualijos

Varžosi dėl geriausių seniūnijų vardo

Kultūros ministerija paskelbė Nacionalinio seniūnijų konkurso „Valstybę kuriame mes“ atrinktų dalyvių sąrašą. Jame – 32 seniūnijos, kurios varžysis dėl geriausiųjų vardo. Į konkurso finalą pateko ir dvi Ukmergės rajono seniūnijos – Šešuolių ir Žemaitkiemio.

Valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtą konkursą inicijavo Kultūros ministerija, siekdama skatinti bendruomeniškumą, stiprinti vietos savivaldą. Iš viso konkurse buvo sulaukta per 60 paraiškų, kuriose konkurso dalyviai pristatė per pastaruosius penkerius metus nuveiktus darbus, padėjusius suvienyti bendruomenę, įtraukti jos gyventojus į įvairias veiklas ir atnešusius lauktų pokyčių seniūnijos gyvenime.

Konkurso dalyviai teikė paraiškas keturiose nominacijose. Tai – „Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui”, „Už tautinės savimonės puoselėjimą”, „Už kūrybiškumo ugdymą”, „Už saugią Lietuvą”. Seniūnijos galėjo pretenduoti ne daugiau kaip į dvi nominacijas. Šešuolių seniūnija su aštuoniomis kitomis seniūnijomis varžosi nominacijoje „Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui”, Žemaitkiemio seniūnija su dar septyniomis seniūnijomis tapti geriausia pretenduoja nominacijoje „Už tautinės savimonės puoselėjimą”.

Aktyviausiai nacionaliniame konkurse dalyvavo Kauno rajono savivaldybės seniūnijos – sulaukta net 20 paraiškų.

Kultūros ministerijos pranešime rašoma, kad konkursui pateikti projektai atskleidžia, kaip bendromis pastangomis buvo gerinama gyvenamoji aplinka, saugomas tradicinis kraštovaizdis, tvarkomi kultūros paveldo objektai. Nemažai projektų susiję su vaikų ir jaunimo kūrybiškumo ugdymu bei įvairių užimtumo veiklų organizavimu. Seniūnijos nemažai dėmesio skyrė ir saugios kaimynystės iniciatyvų skatinimui, socialinės atskirties grupių įtraukimui į bendruomenės veiklas. Dalis konkurso dalyvių pristatė ilgus metus puoselėjamas krašto istorijos, kultūros ir tautinio paveldo iniciatyvas, gimtosios kalbos, tarmių išsaugojimo tradicijas.

Trečiame baigiamajame konkurso etape komisija aplankys atrinktus 32 nominantus ir išrinks geriausias seniūnijas kiekvienoje nominacijoje. Nugalėtojai bus paskelbti gruodžio mėnesį.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas