„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Ukmergėje koncertuos Izraelio džiazo atlikėjai

Izraelio ambasada, palaikydama draugiškus ryšius su Ukmergės rajono savivaldybe, rugpjūčio 9 dieną, 18 valandą, kviečia į Meno mokyklos muzikos skyriaus salėje (Vienuolyno g. 7) vyksiantį Iris ir Ofer Portugaly džiazo atlikėjų koncertą.

I. Portugaly – vokalistė, būgnininkė, kompozitorė, Izraelio Rimon džiazo ir šiuolaikinės muzikos mokyklos direktorė. O. Portugaly – pianistas, kompozitorius, aranžuotojas, Rimon džiazo ir šiuolaikinės muzikos mokyklos fakulteto Tarybos narys. Vadovauja vienai iš rafinuočiausių Izraelio džiazo ir gospelo muzikos grupei.

Abu atlikėjai gimė Izraelyje. 1987-aisiais Bostone įkūrė džiazo kvartetą, pradėjo koncertuoti įvairiuose džiazo klubuose. 1991-aisiais grįžo į Izraelį. Čia jie kuria originalią Izraelio džiazo muziką, nuspalvintą Viduržemio jūros prisilietimais, Izraelio klasika bei naujai aranžuotais džiazo elementais.

1999 metais, Izraelio ambasadoriaus Nigerijoje kvietimu, I. ir O. Portugaly lankėsi Lagose ir koncertavo tarptautinei bend-ruomenei bei vietos verslo atstovams. Čia išgirdę gospelo muziką ir grįžę namo į Izraelį, atlikėjai nusprendė Rimon džiazo ir šiuolaikinės muzikos mokykloje kurti gospelo muzikos grupę.

Per tris dešimtmečius I. ir O. Portugaly pora sukūrė unikalią Izraelio džiazo sceną. Jie tą daro nuolat, dėliodami Izraelio muzikos ir tradicinių žydų liturginių giesmių su džiazo elementais mozaiką. Šie atlikėjai yra ne tik produktyvūs, kuriantys menininkai ir populiarūs atlikėjai. Jie daug savo energijos skiria naujosios kartos auklėjimui. Šių metų vasario mėnesį vedė meistriškumo pamokas Lietuvos teatro ir muzikos akademijoje Vilniuje.

Įėjimas į džiazo atlikėjų koncertą nemokamas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas