Loretos EŽERSKYTĖS nuotr.

Žmonės

Anykščių šventei kilimą iš žolynų audė ir ukmergiškė

Savaitgalį tris dienas Anykščiuose šurmuliavo miesto šventė „Anykščių glėbyje“. Svarbus šventės akcentas, daugelio laukiamas ir gausiai lankomas buvo dvyliktą kartą vykęs tarptautinis floristinių kilimų konkursas. Jame nebe pirmą kartą sėkmingai dalyvavo ir ukmergiškė floristė Ilona Kaupaitienė.

Antano Baranausko aikštėje konkurso dalyviai floristinius kilimus pinti pradėjo penktadienio rytą. Šiemet savo meną demonstravo 19 komandų iš Anykščių, Mažeikių, Ukmergės rajonų, svečiai iš Baltarusijos. Darbai buvo vertinami A, B ir C katergorijose. A kategorija – profesionalų, joje varžėsi didžioji dalis komandų. Kūrinius vertino kompetentinga komisija.

Šiemet, skirtingai nei ankstesniuose konkursuose, buvo nupinti keli vertikalūs floristiniai kilimai. Daugumos žiūrovų akį traukė anykštėnų, Socialinės globos namų kolektyvo, sukurta floristinė sienelė gamtos ir žmogaus ryšio harmonijai atskleisti. Parodos lankytojai šiuo darbu galėjo ne tik grožėtis, bet ir pasidaryti fotoport-retą.

Susumavus rezultatus paskelbta, kad ukmergiškės UAB „Ukmergės butų ūkis“ darbuotojos I. Kaupaitienės su bendraminčiais nupintas kilimas „Namai ten, kur šiluma“ B kategorijoje pelnė trečią vietą. Ukmergiškė savo kūrinio gamybai panaudojo arkliarūgštės ir rapsų sėklas, jurginų žiedus, pievų žolę ir beržo šakeles.

UAB ,,Ukmergės butų ūkis“ direktorius Giedrius Pocius sakė, kad džiaugiasi šia gražia darbuotojos iniciatyva, ją palaiko ir skatina. Jo teigimu, tai yra ne tik savo kūrybos demonstravimas, bet ir Ukmergės vardo garsinimas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas