Užsiėmimai mažiesiems suteikė daug linksmų akimirkų.

Sveikata

Vyko sveikatos gerinimo dienos

Lina TYLŪNIENĖ

Vasara – puikus metas praleisti kuo daugiau laiko lauke. Birželio mėnuo tikrai džiugino šiltais saulės spinduliais, todėl vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ auklėtojos su pačiais mažiausiais vaikais sugalvojo itin daug linksmų pramogų sveikatos gerinimui.

Vienas iš uždavinių buvo išmokti mažylius tikslingai įkvėpti ir iškvėti orą. Vaikučiai atlikinėjo daug kvėpavimo gerinimui skirtų pratimų, žaidė įvairius žaidimus: pūtė muilo burbulus, balionus, „burbuliavo“ dubeniuose, pūtė savo pagamintus arbatos puodelius, pavaizduodami, kad pučia karštą arbatą, bandė išpūsti vienkartiniuose indeliuose apmautas ir paslėptas vienkartines pirštines. Daugeliui vaikų buvo nemenkas iššūkis šiaudeliais nupūsti lengvas popieriaus skiautes ir mažus pūkų kamuoliukus. Auk-lėtiniai mokėsi gerti per šiaudelį, juo pritraukti šalia padėtą plunksną. Per mėnesį daugumai pavyko tai padaryti. Vaikai labai džiaugėsi savo pasiekimais.

 Kitas uždavinys buvo žaidžiant įvairius judriuosius žaidimus stiprinti vaikų pėdas, tad vaikai didžiąją dienos dalį lauke lakstė basomis. O kad lakstyti būtų dar smagiau, mažieji šokinėjo per lankus, bėgdami bandė sustoti prie finišo linijos, šlapiomis pėdomis lakstė ant popieriaus, sugalvojome nutapyti spalvotą pėdučių paveikslą. Mažyliai mokėsi sugriebti kojų pirštukais mažus žaisliukus, vaikščiojo darželyje įrengtu sveikatingumo takeliu, masažuoliais masažavo pėdutes ir linksmai taškėsi baseinėlyje.

Vaikai išmoko daug naujų dalykų, patyrė daug gerų emocijų, todėl ateityje ir toliau skatinsime aktyviai leisti laiką gryname ore sugalvodami daug smagių pramogų.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas