Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Naujausi, Sveikata

Pavaduoti gydytoją nėra kam…

LAIKRAŠČIO PRIIMAMASIS

Į redakciją kreipėsi garbaus amžiaus Taujėnų miestelio gyventoja. Ji skundėsi nepatogumais, kuriuos vietos žmonės patiria Taujėnų ambulatorijoje dirbančiam šeimos gydytojui išėjus atostogų.

„Aš pati sunkiai vaikštau su dviem lazdomis, be to, kenčiu skausmus. Man reikalingas šeimos gydytojo siuntimas pas specialistą. Mėnesį laukti, kol grįš po atostogų gydytojas, negaliu, pasiekti polikliniką Ukmergėje man labai sunku. Laimei, ket-virtadienį į miestą važiavo kaimynė, tad mane nuvežė. Pirminės sveikatos priežiūros centre buvau siuntinėjama nuo vieno kabineto prie kito, sugaišau nemažai laiko, bet pas dirbančius šeimos gydytojus nepatekau. Reikėjo skubėti į autobusą, kad galėčiau grįžti į namus…“ – kalbėjo taujėniškė.

Moteris sakė, kad ši problema nėra nauja. Ir ankstesniais metais, kai vasarą Taujėnuose dirbantis šeimos gydytojas atostogaudavo, vietos gyventojai pasijusdavo nuskriausti.

„Prieš kelerius metus mums buvo žadėta, kad bus skirtas pavaduojantis šeimos gydytojas, tačiau jo nesulaukiame iki šiol“, – apgailestavo pensininkė ir pridūrė, jog taujėniškius tenkintų ir tai, kad pavaduojantis gydytojas į ambulatoriją atvyktų bent vieną ar du kartus per savaitę.

Laikraščio skaitytojos išsakytas mintis perdavėme Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiojo gydytojo pareigas laikinai einančiam Justui Šakaliui. Jis dėl patirtų nepatogumų pirmiausia atsiprašė į redakciją skambinusios moters bei kitų taujėniškių.

„Liepos 30-ąją Taujėnuose dirbantis šeimos gydytojas jau bus darbe. Tenka tik apgailestauti, kad jo atostogų metu neturime jokio gydytojo, galinčio vykti į Taujėnus ir laikinai jį pavaduoti. Visa problema – šiuo metu keli darbuotojai atostogauja, tad šeimos gydytojų itin trūksta. Ukmergėje, kur dirba daugiau šios srities specialistų, pacientus gali priimti jei ne vienas, tai kitas“, – situaciją komentavo vadovas.

J. Šakalys patikino, jog įstaiga intensyviai ieško mediko, kuris būtų įdarbintas budinčiu gydytoju. Jis priimtų neužsirašiusius pacientus, pavaduotų šeimos gydytojus jų atostogų, ligos metu.

„Deja, paieškos užtruko. Sunku prikalbinti mediką vykti į rajoną. Tendencijos nėra geros. Su ta pačia problema jau susiduria ir Vilniaus poliklinikos. Tačiau rankų nenuleidžiame, tikimės, jog į Ukmergę atvyks naujas specialistas“, – teigė J. Šakalys.

Pirminės sveikatos priežiūros centro vadovas pacientus, kuriems nepavyksta patekti pas norimą gydytoją, išspręsti kitus jiems svarbius klausimus, paragino kreiptis tiesiai į jį: „Manau, kad visada galima bet kurią problemą išspręsti. Jei tai nesiseka, ateikite, stengsiuosi padėti…“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ligonis :
    Lep gi atostogose, gryš kaip mat gi sutvarkys -priims visus asmeniškai.
  • ukmergietis :
    betvarkė visiška - kam vienu metu išleidžia tiek gydytojų , kad nėra kam dirbti. Juk be šeimos gydytojo nei tyrimą padarys, nei į ligoninę paguldys, ką daryti žmogui?????O pas šeimos gydytoją dar eilėje mėnesį laukti, visiškas nesiskaitymas su paprastu žmogumi
  • Tai gi :
    Tam yra greitoji pagalba
    • Anonimas :
      kurių galų greitoji, jei reikia siutimo???
      • Tai gi :
        Kurių galų siuntimas jei nėra gydytojo. Daugiau greitųjų ir problemų nėra.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas