Drakono valčių varžybose.

„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

Žygis – jaunimo ištvermės egzaminas

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

Birželio pabaigoje rajono Policijos komisariatas surengė tradicinį jaunųjų policijos rėmėjų (JPR) žygį. Šiemet jis organizuotas jau 9-ąjį kartą.

Jaunųjų policijos rėmėjų emocijas atspindi vienos iš žygio dalyvių Adelės Varnaitės laiškas, kuris neseniai pasiekė bendruomenės pareigūnę Ingridą Dutkienę: „Tikriausiai net neįsivaizduojat, kaip gera būti JPR dalimi. Įdomūs pokalbiai, naujos pažintys, įvairūs žaidimai, jaukios dainos prie laužo ir… nereali antra šeima. Visa tai patiriama nerealiame renginyje – JPR žygyje! Pelkės, ėjimai per upes ir įvairiausius upelius, šiurpiausi pastatai, sunkūs paskutiniai žingsniai, šaltis, uodai, klyksmai ir purvas… Štai toks yra mūsų žygis – iš anksto apgalvota 20 kilometrų trasa. Žygis, kuriame jaučiame kruopštų pareigūnų pasiruošimą ir rūpestingumą. Ačiū pačiai kūrybiškiausiai ir šauniausiai Ukmergės rajono policijos komisariato bendruomenei!“

Šiais metais prie ukmergiškių prisijungė jaunieji policijos rėmėjai iš Kauno ir Vilniaus apskričių. Organizuojant renginį talkino trys policijos rėmėjai bei 14 pareigūnų. Moksleiviai buvo suskirstyti į keturias komandas. Kaip ir kasmet žygyje netrūko kliūčių, netikėtumų, ištvermės išbandymų, vandens „vonių“… Pirmiausia jaunieji policijos rėmėjai klampodami per pelkes pasiekė Dovydiškių piliakalnį, vadinamą Skerdimų kalnu, kur pasitiko 19 amžiaus karys. Išklausę įdomią istorijos paskaitėlę ir atlikę žinių patikrinimo testus, žygeiviai traukė tolyn, aplankė Sukinių piliakalnį. Tuomet laukė staigmena – dalyvavimas Drakono valčių festivalyje prie Siesikų ežero. Komandinė dvasia atsiskleidė dvidešimčiai jaunuolių susėdus į valtį ir drauge pajutus irklavimo ritmą. Po šios pramogos žygis vėl tęsėsi nepramintais takais miškuose, pelkėse, upeliuose su išgriuvusiais medžiais, siaubo tunelyje. Taip pat buvo ieškoma lobio, organizuotas dažasvydis…

Nelengvą trasą įveikė visi žygio dalyviai. Jiems buvo įteikti pažymėjimai, liudijantys, jog sėkmingai išlaikytas jaunojo policijos rėmėjo ištvermės egzaminas. Žygio komandai nugalėtojai atiteko prizas – ekskursija, kurios metu jie aplankys Policijos departamentą, Kinologijos valdybą bei antiteroristinių operacijų rinktinę „Aras“.

Pagrindinis šio renginio globėjas jau ne pirmi metų yra UAB „Sistemair“ vadovas Mindaugas Martyšius. Taip pat JPR žygį rėmė rajono savivaldybė, UAB „Bikuva“, IĮ „Vilporė“. Rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas pasirūpino transportu bei sudarė galimybę žygeiviams dalyvauti unikaliame Drakono valčių festivalyje.

Išvykos metu netrūko geros nuotaikos.

Moksleiviams teko patirti įvairių išbandymų.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas