Treniruoklius mėgsta ir vyresni, ir jauni.

Naujausi, Sveikata

Ukmergiškiai pamėgo sportą lauke

Asta KROGERTIENĖ

Ukmergės mieste ir rajone yra įrengtos septynios laisvai prieinamos lauko daugiafunkcinių treniruoklių vietos. Pirmieji treniruokliai daugiau nei prieš penketą metų buvo pastatyti prie „Šilo“ pagrindinės mokyklos. Kiek vėliau lauko treniruokliai įrengti Pramonės mikrorajone, prie Dukstynos pagrindinės mokyklos, o pastaraisiais metais – prie Jaunimo laisvalaikio centro, taip pat prie gimnazijų Želvoje, Taujėnuose bei Siesikuose.

Vienos treniravimosi vietos yra aktyviau lankomos, kitos sulaukia mažiau sportuojančių, vis dėlto idėja įrengti lengvai prieinamas sveiko judėjimo vietas pasiteisino. Sportuoti renkasi tiek senjorai, tiek jaunimas. Aikštelėje prie „Šilo“ pagrindinės mokyklos besitreniruojantis 73-ejų ukmergiškis Jonas pasakojo, jog pats čia atvažiuoja iš centro – pasimankština, o paskui eina pasivaikščioti šile įrengtais sveikatingumo takais. „Kartais čia būna pilna aikštelė, o prie treniruoklių susidaro net eilės“, – pasakojo ukmergiškis, jau keletą metų čia sportuojantis. Anot vyro, pasportavus ne tik savijauta, bet ir nuotaika pagerėja.

Rajono Visuomenės sveikatos biuras kviečia gyventojus savo laisvalaikį leisti aktyviai ir lankyti treniravimosi vietas, kurios yra prieinamos kiekvienam. Treniruokliai skirti rankų, kojų, pilvo, nugaros, krūtinės raumenims lavinti. Sportas gerina širdies ir kraujagyslių veiklą, ugdo ištvermę, stiprina imunitetą, dailina išvaizdą, teigiamai veikia nuotaiką, be to, yra puikus ir sveikas būdas leisti laisvalaikį. Vienas didžiausių lauko treniruočių privalumų – grynas oras, mat žmogaus organizmas yra žymiai geriau aprūpinamas deguonimi.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas