Žirnajų ežere pradėtas naujas buriavimo sezonas.

„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

Jūrų skautai į ežerą nuleido 8 jachtutes

Ukmergės jūrų skautai baigė 2016-ųjų lapkritį pradėtą projektą „Optimistai“. Per 18 mėnesių pastatytos aštuonios naujos „Optimist“ klasės mokomosios jachtutės, sukomplektuota jų transportavimo priekaba ir vadovo motorinė pripučiama valtis. Neseniai jūrų skautai, jų tėvai ir bendruomenė visus aštuonis laivus nuleido į Žirnajų ežerą pirmam buriavimui.

Neformalaus ugdymo centro gamtoje „Skautų slėnis“ ir Ukmergės jūrų skautų vadovas Jonas Dragūnas papasakojo, kad keturi laivai pastatyti 2016–2017 metais, o kiti keturi – pernai ir šiemet šaltuoju metų laiku. Septynių laivų statyba vyko Jaunimo laisvalaikio centro patalpose, o vieno – Siesikų gimnazijoje. Prie šios veiklos nuolat prisidėjo 80 Ukmergės jūrų skautų, taip pat atvykdavo svečių iš kitų miestų. Be to, kartu su jaunimu dirbo ERASMUS+ Europos Savanorių Tarnybos (EST) savanoriai.

Pasak J. Dragūno, tai ilgalaikis, brangus bei kompleksinis projektas. Jis dėkingas rėmėjams ir partneriams, be kurių pagalbos tai nebūtų įvykę. Tai Pasaulio ir Europos skautų fondams, Taivano ambasados Taipei misijai, laivų statybą savo produkcija rėmusiai UAB „Likmerė“, jachtų burių siuvimą parėmusiam Gintaro Steponavičiaus paramos fondui. Projekto veiklos taip pat buvo finansuojamos iš Neformalaus vaikų švietimo programos ir asmeninių vadovo J. Dragūno lėšų.

„Neabejojame, kad po truputį judame link rimtesnio laivyno atsiradimo ir unikalių galimybių jaunimui bei suaugusiems. Žirnajų ežere pradėjome naują buriavimo sezoną Ukmergės jaunimui, vėliau čia bus organizuojami mokymai ir stovyklos Lietuvos ir užsienio skautams, vaikams ir jaunimui. Ukmergiškių statyti laivai keliaus į Tautinę šimtmečio stovyklą Rumšiškėse, o ateityje – ir į kitas regatas Lietuvoje bei užsienyje. Planuojama, kad per metus šiuose laivuose mokysis buriuoti apie 300 vaikų, o į Ukmergės rajone vykstančias Skautų slėnio veiklas pritraukiama iki 2 000 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio,“ – pasakojo jūrų skautų vadovas J. Dragūnas.

Pasak jo, nuo rugsėjo į Jūrų skautų programą Ukmergėje bus kviečiami jungtis nauji kandidatai (8-18 metų jaunimas bei jų tėvai). Ypač laukiami tie, kurie nori būti aktyvūs, sveiki ir įgyti praktinių gyvenimo įgūdžių, gerai išmokti anglų ir kitas kalbas. Šiuo metu Ukmergės rajone yra 60 tikrųjų Lietuvos skautijos narių, jūrų skautų ir tiek pat kandidatuojančių tapti skautais bei ERASMUS+ EST užsienio savanorių iš Rumunijos, Olandijos, Čekijos, Ukrainos, Ispanijos ir Italijos. Neformalaus vaikų švietimo programos dėka savaitiniai užsiėmimai yra nemokami, o visa praktika gamtoje ir stovyklos nariams iš dalies remiama.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas