Greta ir Simas džiaugiasi močiutės augintiniu.

Žmonės

Pasirūpino bejėgiu paukšteliu

Ketvirtadienį P. Cvirkos gatvėje buvo galima stebėti neįprastą vaizdą – gatve einančius du vaikučius ir moterį, kuriai ant rankos tupėjo varna. Juos pakalbinus paaiškėjo, kad šis paukštis buvo išaugintas šios gatvės gyventojos Liudos Darulienės namuose. „Anūkė Greta prieš mėnesį vaikų žaidimų aikštelėje rado du mažyčius bejėgius varniukus. Juos atnešė pas mane. Tad teko paukštukais rūpintis… Vienas, deja, neišgyveno. Tuo tarpu kitas, kurį pavadinome Vania, sėkmingai augo. Iš karto jis buvo uždarytas, paskui juodaplunksnį paleidome į kiemą ir jis gyveno medyje“, – pasakojo Liuda.

Ir pridūrė, kad ne kartą bandė jį paraginti skraidyti, prisijungti prie gentainių, tačiau varniukas nenorėjo niekur skristi.

Vis dėlto trečiadienį šeimininkė medyje jo nerado. Pasidairiusi pamatė, kad varniukas nuskrido į kaimynų kiemą. Parneštas į „savo“ medį, vėl ten tupėjo.

Ketvirtadienį žvilgtelėjusi į lauką pamatė, kad medyje, kuriame jis gyveno, varniuko nėra. Nesimatė ir kaimynų kieme. Moteris su anūkais Greta ir Simu, pastebėję kitoje gatvės pusėje sukančių ratus ir kranksinčių varnų būrį, pasuko link ten augančių medžių. Viename ir surado tupintį ir bijantį pajudėti globotinį. Jį nukėlę nuo šakos parnešė į namus.

Kol kalbėjomės, paukštis, tupėdamas ant rankos, peties, vis garsiai sukranksėdavo. „Taip jis reikalauja maisto“, – šypsojosi Liuda.

Ji sakė, kad varniuką maitina tik mėsos subproduktais, kuriuos perka turguje. Moteris nerimavo, kad paukštis nemoka pats susirasti maisto. „Jei Vania pabandė skraidyti, gal jis vis dėlto prisijungs prie kitų paukščių ir išmoks pats surasti lesalo. Jei ne, teks galvoti, kaip toliau juo pasirūpinti“, – sakė Liuda.

G. ž.“ inform.

Genovaitės KAZIELIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Šaunuolė Gretutė.Gera tavo širdelė🤗

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas