Jauna šeima džiaugiasi įsikūrusi naujoje sodyboje.

Aktualijos, Naujausi

„Negalėjome patikėti, kad mums dovanojami namai…“

Šią savaitę per vieną televizijos kanalų buvo parodyta laida, kuri plačiai nuskambėjo per visą šalį – Švenčionių rajone, Adutiškio senelių namuose apsigyvenęs tulpiakiemietis Jonas savo namus su ūkiniais pastatais ir žeme padovanojo jaunai, du vaikučius auginančiai šeimai. Raktus jiems įteikė Adutiškio reabilitacijos ir slaugos centro direktorius Žydrūnas Eimutis.

Gimtajai žemei“ direktorius sakė, kad senolis nutarė palikti savo sodybą ir apsigyventi senelių namuose. Jis ieškojo ir rinkosi, kur praleisti savo senatvę. Važinėjo po visą Lietuvą, tačiau patinkančių globos namų nerado.

Tuomet jam seniūnijoje buvo rekomenduoti mūsų senelių namai, – pasakojo Ž. Eimutis. – Vyriškis atvažiavo ir pas mus pabuvo visą parą. Jam labai patiko gyvenimo sąlygos – įstaigos patalpos naujos, viskas modernu, kaip keturių žvaigždučių viešbutyje. Tad prieš dvi savaites atsikraustė pas mus.“

Direktorius taip pat kalbėjo, kad besitariant dėl apsigyvenimo, jis lankėsi Tulpiakiemyje. „Jonas pasakė, kad savo sodybai turi pirkėją. Tačiau kai paminėjo kainą, iš karto supratau, kad kažkas nori pasinaudoti situacija ir namus įsigyti pusvelčiui. Todėl pasiūliau: padovanok šitą sodybą jaunai šeimai, o mes tau kompensuosime gyvenimą globos namuose už tris kartus didesnę sumą, negu gausi pardavęs namus. Vyriškis sutiko. Tada per seniūniją, socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbėme, kad ieškome šeimos, kuriai nemokamai bus atiduota sodyba.“

Ž. Eimutis kalbėjo, jog buvo iškeltos kelios sąlygos: kad šeima nebūtų asociali, turėtų vaikų ir jai būtinai reikia gyvenamojo būsto: „Norinčių atsirado nemažai. Kai kurie sakė: gerai būtų sodybėlė… Jiems patariau patiems užsidirbti ir nusipirkti…“

Iš visų kandidatų buvo išrinkta Ingos ir Aurimo Butėnų šeima. Sutuoktiniai augina du sūnus – ketverių Karolį ir septynerių Adrijų.

Kai penktadienį lankėmės Tulpiakiemyje, name girdėjosi mažylių krykštavimas – Inga ir Aurimas jau persivežė čia daiktus.

Jie prisipažino, kad žinia, jog jiems dovanojamas būstas, trenkė tarsi perkūnas iš giedro dangaus. „Mes neprašėme, kad mums dovanotų namus. Kai paskambino iš seniūnijos ir pasakė, jog mums atiteks sodyba miestelio centre, net nepatikėjome… Buvome lyg šoke. Kas dabar dovanoja namus? Kol kas vis dar labai keistai jaučiamės…“ – neslėpė jauni žmonės.

Prieš septynerius metus susituokusi pora pastaruosius ketverius metus gyveno pas Ingos mamą netoli miestelio. „Namas – vienkiemyje, ten nėra vaikų, tad sūnums buvo liūdna. Čia draugų jau turi, tikimės, kad susipažins ir su daugiau bendraamžių“, – džiaugėsi Inga.

Į naujus namus atkeliavo ne tik šeima, bet ir visų labai mylimas haskis bei dar vienas šunelis.

Kadangi sodybą teks tvarkyti, Inga su Aurimu jau planuoja, ką pirmiausia darys: „Dabar remontuosime vaikų kambarį, nes svarbiausia, kad jiems būtų gerai.“

AUTORĖS nuotraukos

Sodyba – miestelio centre.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Bronislava :
    Gal man kas padovanotu kokia vistyde stoviu 13 m eilėje ,o buto kaip neduoda taip neduoda
  • Hilda :
    Gal kas padovanotų gyvenamą kambariuką.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas