Dalyviams šventę primins dovanotos trispalvės širdutės, pakalnučių puokštelės ir padėkos raštai.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

„Lietuvą širdy nešuosi“

Vilma BELAPETRAVIČIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė ir užimtumo specialistė

Per Lietuvą skrajojusi poezijos paukštė, kaip kiekvieną gegužę, buvo užsukusi į Jasiuliškių socia-linės globos namus. Visų nuotaika buvo pakili, nes čia gyvenantys žmonės myli poezijos žodį ir labai laukia šios šventės, todėl ji visada vyksta žiūrovų pilnutėlėje salėje.

Šie metai Lietuvai labai svarbūs, minime valstybės atkūrimo 100-ąsias metines, tai ir savo šventę skyrėme Lietuvai, Žemei, Motinai, Šeimai. Čia susirinko gausus būrys literatų ir muzikantų. Tai tikrais draugais tapę ukmergiškis literatas, fotomenininkas Albinas Kuliešis, šventupietė Genoefa Povilavičienė, buvęs globos namų gyventojas, jau kelinti metai Vilniuje gyvenantis Ruslanas Šerkšnys. Eiles Mamai, kurių, kaip ir gražių žodžių, nebūna per daug, skyrė Nijolė Vanagienė, o Slabadoje esančios tėviškės ilgesiu dalinosi Jonas Povilavičius. Apie gimtinę deklamavo ir Janė Giedraitienė. Globos namų darbuotoja Regina Mulevičienė skaitė labai jautrų laišką, parašytą daug metų užsienyje gyvenantiems savo vaikams, o jos bendradarbė Regina Nugarienė eiliuotai išsakė visą meilę Lietuvai.

Negalime nesidžiaugti ir nauja viešnia, kuri labai papuošė mūsų šventę. Jos laukėme penkerius metus, o sulaukėme dar ir su dovanomis – savo kūrybos knygomis „Vakaras“ ir „Jausmų labirintai“. Mus aplankė kėdainiškė Rima Petrilevičienė, Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro šeimos gydytoja, poezijos ir kitų menų asociacijos „Branduma“, rajono literatų klubo „Varsna“ narė, išleidusi devynias savo kūrybos knygeles, save taip pat išbandanti įvairiose dailės bei meno srityse. Literatė paskaitė savo naujausius eilėraščius, skirtus jau išėjusiems į Anapilį Mamai ir Tėčiui, taip pat eilėraštį iš naujausios savo kūrybos knygos „Kuždesiai“.

Muzikinius numerius dovanojo iš prezidento Antano Smetonos gimtinės Užulėnio atvykusi Rima Žudienė, kuri tiesiog žavėjo visus savo nepakartojamu balsu, atliekamų dainų nuoširdumu ir gyvybingumu. Šeimyninis duetas Daiva ir Kazimieras Šermukšniai publikai skyrė nuotaikingą dainą „Svajone, lik sveika“. Skambėjo Vidiškių kultūros centro moterų ansamblio atliekamos dainos apie Lietuvą bei lietuvišką žodį ir kalbą. Savo kūrybos dainą atliko Eglė Staniūnaitė, o Genadijus Ginevičius, apdainavęs klevą, kaip ir R. Mulevičienė, atskleidė tėviškės meilę, ilgesį visų, kurie išvykę į svečias šalis. Šventę baigė Jasiuliškių socialinės globos namų jungtinis darbuotojų ir gyventojų ansamblis daina „O, tėviške mana“.

Susirinkusiuosius sveikino ir padėkos žodžius tarė globos namų direktorius Vilius Petrauskas. Visi dalyviai apdovanoti Jolantos, Vilmos ir Vitos sukurtomis atminimo dovanėlėmis – veltinėmis trispalvėmis širdutėmis, taip pat kvepiančiomis pakalnučių puokštelėmis ir padėkos raštais, o po to pakviesti į kavinukę „Klėtis“ pabendrauti prie puodelio arbatos, pasidalinti mintimis.

Kad šventės būtų gražios, reikia įdėti daug išmonės ir darbo. Todėl labai dėkoju visiems bend-raminčiams, prisidėjusiems prie šios gražios šventės, o labiausiai – psichologei Jolantai Čekauskaitei. Be jūsų pagalbos nebūtų tokių puikių renginių.

J. ČEKAUSKAITĖS nuotr.

Jasiuliškiečiai priėmė gausų būrį literatų ir muzikantų.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas