Asociatyvinė nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Reikia ir patiems domėtis

Ukmergėje gyvenanti moteris piktinosi taksi paslaugų įkainiais. „Neseniai su gėlėmis susiruošiau į Dukstynos kapines. Kadangi miesto autobuso nesulaukiau, nuėjau iki taksi stotelės, esančios už Policijos komisariato, ir paprašiau pavėžėti. Tuo metu priėjo dar viena moteris, kuri taip pat norėjo kartu važiuoti į kapines. Labai nustebome, kai taksistas, atvykus į vietą, paprašė susimokėti po 2 eurus. Bandžiau derėtis, bet vairuotojas nesileido į kalbas. Pasidarė apmaudu, argi galima taip senus žmones apiplėšinėti? Kuo vadovaudamiesi taksistai nustato įkainius, ar juos kas nors tvirtina, reguliuoja? Gaila, kad neįsidėmėjau mane vežusio taksi automobilio numerio“, – nuoskaudą liejo moteris.

Rajono savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vyr. specialistė Aušra Šičkinienė paaiškino, jog teisės aktai, reguliuojantys taksi paslaugas, numato, kad kiekviena taksi įmonė ar šias paslaugas teikiantis asmuo apie taikomus tarifus informaciją turi pateikti savivaldybei. Rašte nurodoma vieno kilometro, įsėdimo, laukimo, miesto bei užmiesčio tarifai. Šios kainos, kaip ir veiklos licencija, turi būti automobilio priekyje, matomoje vietoje.

Pasak A. Šičkinienės, jokių fiksuotų kainų negali būti: „Klientas moka pagal taksometro parodymą, už nuvažiuotus kilometrus. Jei taksometras nejungiamas, už tai numatytos nuobaudos iki leidimo dirbti atėmimo.“

Vyr. specialistės teigimu, besinaudojantys taksi patys turėtų padaryti, kas jiems priklauso – iš anksto pasidomėti, kiek galėtų kainuoti pavėžėjimas mieste, už miesto, žiūrėti, kad būtų įjungtas taksometras, esant reikalui, paprašyti čekio.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • rokas :
    na, uz miesto ribu taksi paslaugos yra brangiausios, o siaip tai daugiausia pensininkai ir vazineja , juk visiems nuolaidu nedarysi, taip ir bankrutuoti galima
  • tik aš :
    Keistas pamastymas Nu jo,kad ne pensininkams taxi skirti....gal kaip tik jiem,o ne jaunimui.Jaunas ir peškom gali nueiti,bet gi jie tingi ir laiko neturi...O tarifus turi vairuotojai,jie už veidrodėlio užkišti ir viskas surašyta,kiek ir iki kur kainuoja,tik reikia paprašyt kad parodytų.
    • Nu jo :
      As ta prasme,kad ne su lietuviskom pensijom su taxi vazineti.
  • Nu jo :
    Nesvaikit. Taksometra jungia tik vaziuojant i uzmiesti ir tai retai. Miesto ribose fiksuoti tarifai ar vaziuosi 1 metra ar 2km mokesi tiek pat. Siuo atveju nesuprantu kuo cia piktintis,taksi ne labdaros organizacija,po 200 metru taksi nevezius uz 30ct,cia ne logiska,tada butu butelius rinkt pelningiau nei dirbt taksistu. Miesto autobusai juk taip pat ima vienoda suma ar vaziuosi 1 stotele ar vaziuosi i kita miesto gala. Geriau isspauzdinkit sitai moteriskei miesto autobusu tvarkarascius,kad zinotu kada laukti,ne pensinikams taksi skirti.
    • Anonimas :
      aiškiai lietuviškai parašyta..IŠ KIEKVIENOS PAPRAŠĖ PO 2 EURUS..jis ką,du kartus vežė???

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas