Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Nuomonių telefonas

Ruošiami nauji rūšiuotų atliekų surinkimo grafikai

Šią savaitę ypač daug ukmergiškių skambučių sulaukėme dėl pakuočių atliekų – žalių, mėlynų maišų bei konteinerių, į kuriuos rūšiuojamas popierius, stiklas ir kitos šiukšlės, surinkimo. Gyventojai skundėsi, kad pagal savivaldybės skelbtą grafiką šių atliekų niekas nurodytomis dienomis taip ir nesurinko. „Išnešėme prie gatvės maišus, bet jų nepaėmė, todėl kitą dieną vėl susinešėme į kiemus. Dabar neaišku, kada atvažiuos transportas, iš kur sužinoti tikslius grafikus? Kodėl tokia netvarka Ukmergėje? Kas renka rūšiuotas atliekas? Kas atsakingas už vežėjų darbą?..“ – klausimus vardijo laikraščio skaitytojai.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus paaiškino, jog naujasis vežėjas – bendrovė „VSA Vilnius“ renka ir išveža tik buitines atliekas. Šios bendrovės teikiamos paslaugos apima: gyventojų, įmonių, įstaigų, organizacijų, sodų ir garažų bendrijų kolektyvinių (bendrų) ir individualių konteinerių ištuštinimą pagal grafiką; mišrių komunalinių atliekų konteinerių ir jų aikštelių/stovėjimo vietų priežiūrą; atskirą didelių gabaritų, elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimą; komunalinių atliekų vežimą į mechaninio biologinio apdorojimo įrenginius Vilniuje; savivaldybės teritorijoje esančių ir naujų atliekų turėtojų aprūpinimą konteineriais; bendrų konteinerių priežiūrą, plovimą, dezinfekavimą, techniškai netvarkingų antžeminių konteinerių keitimą, remontą. Visas kitas rūšiuojamas atliekas – stiklą, popierių ir pan. – surenka UAB „Ekonovus“. Šias paslaugas, pasak A. Dutkaus, bendrovė teiks tol, kol konkurso būdu atsiras naujas šios paslaugos teikėjas.

Išties šią savaitę atliekų surinkimas bei išvežimas strigo. Kadangi šias paslaugas teikia Kauno padalinys, administracija neįvertino darbų apimties. Viena transporto priemonė nespėja pagal numatytą grafiką išvežti visų atliekų. Jas surinkti vėluojama. Be to, ketvirtadienį kaimo kelyje įklimpo atliekas renkantis automobilis, todėl vėl liko neišvežtų šiukšlių“, – situaciją komentavo skyriaus vedėjas.

Jo teigimu, rajono savivaldybės specialistai susitiko su atliekų vežėjo įmonės atstovais, su kuriais buvo ieškoma sprendimų iš susidariusios padėties.

Šiuo metu yra ruošiami nauji atliekų išvežimo grafikai. Labai gaila, kad žmonės neskaito laikraščių, kuriuose viešinami grafikai. Taip pat nesinaudoja internetu, nes ši informacija skelbiama ir savivaldybės internetiniame portale“, – apgailestavo A. Dutkus.

Ateityje, kaip teigė Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas, ruošiamasi spausdinti skrajutes, kuriose būtų pateikiami nauji pakuočių atliekų surinkimo grafikai. „Tikimės, kad šią informaciją padės išplatinti ne tik seniūnijų, bet ir pašto, policijos darbuotojai“, – kalbėjo A. Dutkus, ragindamas gyventojus, jei kyla klausimų dėl atliekų išvežimo, skambinti į rajono savivaldybę, susisiekti su savo seniūnijomis. Taip pat vedėjas pridūrė, jog parengus naujus grafikus, pakuočių atliekų išvežimas galės vėluoti daugiausiai vieną dieną.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Irena :
    ,kada bus grafikas mėlynų ir žalių konteinerių išvežimo grafikas,individualiuose namuose?
  • Liudmila :
    tai kur tie paruošti grafikai, kada jie bus ant konteinėriu individualiuose namuose.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas