Pirmojo respublikinio vaikų ir jaunimo tremtinių ir partizanų dainų konkurso-festivalio dalyviai.

„Didžiausia Lietuvos kryžkelė - istorijos sūkuriuose“, Kultūra

Už Lietuvos laisvę dėkojo dainomis

Renata PRADZEVIČIŪTĖ

Saulėtą gegužės 12-osios šeštadienį Kadrėnų kaime esančiame Didžiosios kovos apygardos partizanų parke, dar vadinamame Alfonso Svarinsko parku, įvyko pirmasis respublikinis vaikų ir jaunimo tremtinių ir partizanų dainų konkursas-festivalis „Ne mėlynos vosilkos“.

Daugiau nei 50 vaikų ir jaunuolių iš Kauno, Babtų, Karmėlavos ir Utenos dainuodami paminėjo Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną. Su meile rūpestingų mokytojų paruošti pasipuošę moksleiviai ne tik dainavo, bet ir grojo pačiais įvairiausiais instrumentais – dūdele, smuiku, violončele, būgnais, elektrinėmis ir akustinėmis gitaromis.

Lauke ant pakylos esančioje palapinėje skambėjo ir tradicinės partizanų dainos – „Jei ne auksinės vasaros“, „Miško broliai“, ir šiuolaikinių autorių kūriniai, tokie kaip „Saulės kraujas“ ir „Žalia daina“.

Renginį vedė buvęs ilgametis LRT radijo diktorius Juozas Šalkauskas. Visi buvo nustebę ir sužavėti jauniausių konkurso dalyvių – solistų Edmundo Jakelaičio (8 m.), Emilijos Janulytės (10 m.) ir Gabijos Juškytės (9 m.) pasirodymais. Komisijai teko gerokai padirbėti renkant laimėtoją.

Pirmosios vietos laimėtoju vyresniųjų klasių moksleivių ansamblių kategorijoje tapo merginų vokalinis ansamblis iš Babtų gimnazijos, keliais balsais atlikęs dainą „Teka teka“. G. Juškytė iš Kėdainių rajono Labūnavos pagrindinės mokyklos tapo laimėtoja solistų iki 10 metų kategorijoje. Šiuos laureatus paruošė ta pati mokytoja – Edita Markevičienė. Ansamblių iki 14 metų kategorijoje laimėtojų diplomą gavo Utenos meno mokyklos vokalinis ansamblis „Dainuok!“ (vadovė Jūratė Katinienė).

Minėti partizanus šiame parke prieš keliolika metų pradėjo monsinjoras A. Svarinskas, o po jo mirties šią tradiciją perėmė atminimo draugija. Renginio globėjai – Monsinjoro A. Svarinsko draugijos pirmininkas vyskupas emeritas Jonas Kauneckas ir Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas jautriai kreipėsi į dalyvius, dėkodami už dalyvavimą ir prašydami ir toliau nepamiršti tų, kuriems turime būti dėkingi už Lietuvos laisvę. Susitikti su jaunimu buvo atvykęs ir grupės „Atmintis“ narys, memorialo sušaudytiems ministrams vienas iš iniciatorių Romas Petras Šaulys.

Norėtųsi tikėtis, kad kiekvienas šio dainų konkurso-festivalio dalyvis išsivežė ne tik monsinjoro A. Svarinsko atsiminimų knygą „Nepataisomasis“, kurią jiems dovanojo renginio organizatoriai, tačiau ir gerą nuotaiką bei norą sugrįžti į konkursą kitais metais.

AUTORĖS nuotraukos

Vyskupas emeritas J. Kauneckas su konkurso laimėtojomis.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas