Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra, Naujausi

Renginio „Švęskime patys“ metu piliakalnis nušvis įvairiomis spalvomis

Gegužės 19-ąją renginių organizavimo agentūra „NAME“ rengia Lietuvos nepriklausomybės 100-mečiui skirtą šventę, kurios metu įvairiomis spalvomis nušvis Ukmergės piliakalnis. Taip pat skambės dainos, bus skaitomos istorinės paskaitos, dalinamasi mintimis apie dabartinę Lietuvą.

„Esame įpratę, kad šventes mums organizuoja kiti. Daug metų ir patys tai darome, tačiau, kai yra tikra proga švęsti laisvę, sakome: švęskime patys”, – apie savo sprendimą ruošti renginį pasakojo šios agentūros vadovė Matilda Kurilavičiūtė.

Ir pridūrė, kad šventės sau idėja bus įgyvendinta be rėmėjų, tik partnerių lėšomis. Nė vienas renginio dalyvis už pasirodymą joje nepaprašė atlygio, kadangi svarbiausias šventės akcentas – bendrystė, visuomeniškumas ir bendruomenių susitelkimas.

„Vilnius ir taip pilnas renginių, be to, Ukmergės savivaldybė noriai palaikė mūsų idėją, – kalbėjo M. Kurilavičiūtė. – Mes nuolat girdime klausimą: ką man duoda Lietuva? Gal užteks imti, pradėkime duoti? Esame renginių organizatoriai, taigi Lietuvai galime dovanoti jos 100-mečio renginį, tokį, kokį įsivaizduojame, su tokiais žmonėmis, su kuriais norime, tokioje vietoje, kuri mums patinka.“

Šventė prasidės gegužės 19-osios vidurdienį, renginiu Taujėnų dvare. Čia bus atidaryta įspūdinga drabužių dizainerės, Vilniaus dailės akademijos docentės Renatos Maldutienės paroda, pakviesianti į kelionę per istorines mados epochas. Kelionę savo kūrybos keliais dizainerė pratęs ant Ukmergės piliakalnio. Čia susirinkusius ji pakvies į nepaprastai įdomų ir jaudinantį mados istorijos pasaulį.

Istorinėje vietoje apie Lietuvos praeitį smagias istorijas pasakos ir savo neišsemiamais žinių lobiais dalinsis profesorius Alfredas Bumblauskas.

Žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius kalbės apie šių dienų Lietuvą. Jo istorijoje bus apstu pavyzdžių apie asmeninius pasirinkimus, galimybes ir iššūkius.

Temstant ant piliakalnio prasidės grupės „Okata” koncertas. Garsių Lietuvos muzikantų šeimos – gitaristo ir kompozitoriaus Alfredo Čereškevičiaus bei vaikų numylėtinės Neringos Čereškevičienės dukra Kotryna, subūrusi moderniai lietuvių liaudies dainas atliekančią grupę, tiki, kad būtina atsigręžti į senus laikus, nes liaudies dainose užkoduota daug labai stiprios energijos. Senuosius liaudies pasakojimus grupė paverčia moderniais ir itin patraukliais šiuolaikiniam klausytojui. Netikėtais vaizdais koncertą papildys vienas geriausių Lietuvos šviesos dailininkų Arvydas Buinauskas. Svarbiausiu jo šviesos instaliacijų akcentu taps atnaujintas Ukmergės piliakalnis.

Šventės garsu rūpinsis vienas geriausių Lietuvos garso režisierių Jurgis Stasikėlis. Praėjusiais metais jis kartu su tarptautine techninio personalo komanda dirbo „Eurovizijos“ dainų konkurse Kijeve. Prie projekto jungiasi ir bendrovė „Videoprojektai“, sutikusi nemokamai paskolinti renginiui įrangą.

Idėją palaiko ir kraštietis renginių bei TV laidų vedėjas Rolandas Vilkončius. Jis prie piliakalnio visą vakarą rikiuos renginio svečius ir atlikėjus.

Šventės vietą prižiūrės ir saugos Ukmergės 1002-oji šaulių kuopa. Veiklas vaikams „Skautų slėnyje“ rengia skautai.

Po koncerto „NAME“ šventės dalyvius kvies pasilikti dūzgėse ir naktį, kartu ant piliakalnio dainuoti sutartines.

Renginyje ypač laukiamos šeimos su vaikais. Šventės organizatoriai neabejoja, kad patriotinė jos dvasia, draugiška aplinka, pagarba šalies istorijai ir gamtai, bendrystės idėja yra teisingas kelias jaunajai kartai parodyti istorinės datos svarbą ir reikšmę.

 „G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas