Nuomonių telefonas

Vienu metu negalima gauti senatvės ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijos

„Viename savaitraštyje perskaičiau, jog iki 2018 m. sausio 1 d. pensininkams buvo mokama senatvės ir netekto darbingumo pensija. Nuo šių metų tvarka esą pasikeitė – asmuo gauna tik vieną išmoką. Žmogus gali pasirinkti, ar jam bus mokama senatvės, ar netekto darbingumo pensija. Kiek pamenu, tokia tvarka buvo visada. Neteko girdėti, kad pensininkui būtų mokama ir senatvės pensija, ir netekto darbingumo išmoka. O galbūt aš klystu? Norėčiau, kad man paaiškintų, ar iš tiesų pensininkui vienu kartu galėjo būti mokama ne viena išmoka,” – teiravosi ukmergiškis.

„Sodros“ Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Vita Beržiūnaitė patikino, jog žmogus vienu metu negali gauti senatvės ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijos. Jos teigimu, tokia tvarka buvo visuomet ir niekada nesikeitė. Žmogus gali pasirinkti, kurią pensiją (senatvės ar netekto darbingumo) nori gauti.
„Tiek senatvės, tiek netekto darbingumo pensijos nuo šių metų pradžios yra indeskuojamos. Šiandien vidutinė senatvės pensija turint būtinąjį stažą yra 323,3 Eur per mėnesį, o neturint būtinojo stažo – 178,8 Eur. Invalidumo arba netekto darbingumo pensijos dydis priklauso nuo žmogaus darbingumo lygio, įgyto stažo ir turėtų pajamų bei Vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų dydžio (šiuo metu jis yra 476 eurai). Vidutinė netekto darbingumo pensija šiandien siekia 188,68 eurus“, – paaiškino „Sodros“ specialistė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Zoja Nasirli :
    Labas! Kodel pirma duoda prie pensijos premoka, o paskui atėmė ! 2020 m gaudavau 258 eur, o 2021 gavau 189 eur.! Kaip gyventi?Moketi mokesčius ir viskas? Iš ko pirkti maistą, vaistų, kadangi turiu invalidumą ! Kam ir kur kreiptis?
  • Tatjana :
    Tai dabar taip iseina, kad mano sunus yra su negalia visam gyvenimui, taciau sulaukus pensiinio amziaus jis nebebus neigalus? Ir gaus tokia pat senetves pensija kaip ir kiti pensininkai, kurie visa gyvenima buvo sveiki?Yra pensininku kurie budami jau pensiinio amziaus dar dirba, gauna pensija ir atlyginima, o negale turintis zmogus nebegali gauti neigalumo ir pensijos.Juk pensininkui kuris visa gyvenima gyveno su negale,sulaukus senatves sveikata tik dar labiau pablogeja.Baisi netvarka.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas