Skaitytojo nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Viskas – ateityje

Ukmergiškis elektroniniame laiške „Gimtajai žemei“ rašė: „Sveiki, į Jus kreipiasi susirūpinęs Ukmergės miesto gyventojas dėl vienintelio mieste esančio tilto likimo. Jis jau seniai yra gana prastos būklės. Tiltas išrūdijęs, betoniniai atitvarai jau byra gabalais. Toks vaizdas, kad greitu metu jį ruošiasi uždaryti. Kaip ir keliuką nuo tilto palei upę link hipodromo. Tikriausiai mūsų valdžiai tai paprasčiausia išeitis – tiesiog uždrausti eismą. Gatvė einant nuo tilto iki pat centro kreiva ir provėžuota kaip geležinkelis, tose provėžose po lietaus stovi vanduo, kurį važiuojantys automobiliai ir autobusai teškia tiesiai ant pėsčiųjų. Kada viskas bus sutvarkyta?“

Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos Valstybinės reikšmės kelių ir tiltų priežiūros skyriaus vedėjas Raimundas Indrulėnas informavo, kad 2015 metais buvo atlikta tilto esminė apžiūra. „Įvertinus apžiūros rezultatus bendra tilto būklė įvertinta kaip patenkinama. Blogai buvo įvertintas tilto paklotas, t. y. danga, deformaciniai pjūviai, hidroizoliacija, atitvarai, turėklai. Atsižvelgiant į esminės apžiūros rezultatus, planuojama atlikti tilto kapitalinį remontą. Remontuojant tiltą bus pakeisti minėti pakloto elementai, kitos tilto konstrukcijos bus suremontuotos. 2018-2019 metais planuojama parengti projektą, o darbus vykdyti 2019-2020 metais“, – rašoma atsakyme.

Į kitus klausimus atsakė savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė: „Važiuojamoji Vilniaus gatvės dalis yra valstybinio krašto kelio Nr. 115 Ukmergė – Molėtai tąsa ir priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos. Todėl visus sprendimus dėl šios gatvės remonto gali priimti tik minėta valstybinė įstaiga.

Savivaldybės administracija rengia techninį projektą „Vilniaus, Pirties ir Utenos gatvių rekonstravimas (statyba), sutvarkant viešąją infrastruktūrą Vilkmergėlės upės prieigose, Ukmergės mieste“, kuris apimtų Vilniaus gatvės dalies nuo centro iki tilto šaligatvių rekonstravimą. Savivaldybės administracija raštu kreipėsi į Kelių direkciją dėl bendradarbiavimo sutarties sudarymo, kad vykdant minėtą projektą Kelių direkcija tuo pačiu metu atliktų važiuojamosios dalies rekonstravimą. Tačiau iš Kelių direkcijos kol kas jokio atsakymo negauta.

Pagal parengtą investicinį projektą planuojama paupiu nuo Vilniaus gatvės tilto iki Gėlių gatvės įrengti pėsčiųjų-dviračių taką, apšvietimą, atokvėpio aikšteles. Paraišką finansavimui savivaldybė planuoja teikti 2019 m. pirmąjį ketvirtį, o darbai, jei viskas bus gerai, galėtų prasidėti 2019 m. trečiąjį ketvirtį.“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Fartas :
    Piko valandomis išvažiuoti iš Vilniaus gatves,o taip pat ir ivažiuoti i ja,jei važiuoji nuo Dukstynos mikrorajono puses,reikia tureti geležinius nervus.Del kito tilto,tai galima būti ramiems,jo niekada nepastatys.Bet,kad ir pro pati miesta,greitu laiku bus nebeimanoma pravažiuoti.Visur iškasta,išgriauta.Jau galima susidaryti tokia nuomone,kad tie kur tiesia vamzdžius(prie "Paparčio",turgaus ir ten visur aplink)yra ne visai pilno proto.Juk tose paciose vietose,jau kasama gal po 5 karta,o kai kur,jau ir 10.Tai kaip gali žmones,jei jie supranta ka ten reikia daryti,tose paciose vietose kapstytis jau antrus metus,užkasti ir vel atkasti.Šiaip,jau visi keliai greit bus nepravažiuojami.Labai patinka duobiu užlyginimo pradžia,tada pridaro tiek duobiu,kad visas kelias pasidaro vien tik duobes,o po savaites,tas duobes jau lygina,butu viskas kaip ir normalu,jei jie iškart lygintu tas duobes ar bent jau kita diena,bet ne,pridaro giliausiu duobiu,apsidraudimui pastato ženkla ir sulygina po savaites.Galvojau,kad ir šitie kelininkai,kaip tie vamzdžiu tiesejai,paprasciausiai nesupranta nei ka jie daro,nei ka cia reikia padaryti,bet pasirodo,ne,jie viska puikiai supranta,nes kai pridare duobiu aplinkelyje,sugebejo sutvarkyti ta pacia diena,buvo privežta daug technikos,daug darbininku.O atsakymas,cia yra paprastas,tuo keliu važiuoja nemažai auto iš kitu šaliu,iš Latvijos,Lenkijos,Rusijos,Baltarusijos ir jei kuris nors per tas kelininku padarytas ir paliktas savaitei duobes,nusilauš rata ar dar kas nors atsitiks,tada jau Ukmerge tures nemažu problemu.Cia jiems tik i vietinius nusispjaut.Jei išpjaunat duobes asfalte,tai ta pacia diena ir užlipdykit,juk pvz.,važiuojat nakti Žiedo g.,nuo degalines,tai ir gatve apsviesta tik iki Narbuto,toliau nei viena šviesele nešviecia,o jei dar palijo,kai mašinos apšvieciamas kelias važiuojant,niekap nebeatskirsi,kur vanduo,o kur gana gili duobe.
  • Anonimas :
    Toks miestas ir vienintelis tiltas. Gėda. Piko valandomis miestas nuolat užsikimšęs, kur gi žadėtas antras tiltas?
  • Anonimas :
    Pas mus rajono vadovai neįgalūs, nieko jie negali, arba pinigų nėra, arba ne jiems priklauso. Tai kam tada vadovauja, klausimas?
  • pil :
    jei gerai bus pradesim 2019 m., bet kai pas mus gerai niekada nebuna, tai projekto sulauks nebent musu vaikai ar net anukai.... ir seniau iki hipodromo kalbejo, dabar jau iki geliu g., paskui turbut apsiribos 500 m uz nezmoniskus pinigus. o tiltas, kol nesugrius turbut tol ir neremontuos. o valdzia net negalvoja kas bus kai ji uzdarys.... jau dabar kamsciai kokie.
    • Anonimas :
      Uztat svarbesniem darbam randama lesu...laikrodziams ir ispudingoms skulpturoms...ukm jega

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas