Aktualijos, Naujausi

Rajone šiemet planuojama išasfaltuoti dvi žvyrkelių atkarpas

Susisiekimo ministerija 2018–2020 m. yra numačiusi šalyje išasfaltuoti 1 009 km žvyruotų kelių. Šiais metais iš šalies žemėlapio turėtų išnykti daugiau nei 300 km žvyrkelių. Ukmergės rajone planuojama išasfaltuoti dvi atkarpas, kurių bendras ilgis – 6,265 km.
Kaip skelbia ministerija, žvyruoti keliai, kuriuose vyks asfaltavimo darbai, buvo atrinkti pagal specialias metodikas. Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos asfaltuotinų ruožų atrankos kriterijus sudarė atsižvelgusi į visuomenės poreikius, savivaldybių prašymus, eismo intensyvumo situaciją, gyventojų skaičių. Įvertinta, ar numatomu asfaltuoti keliu kursuoja viešasis transportas, kiek automobilių per parą važiuoja šiuo metu ir kiek padidės eismo intensyvumas išasfaltavus žvyrkelį, ar bus patogiau pasiekti lankytinas vietas. Pabrėžiama, jog prioritetinė žvyrkelių ruožų asfaltavimo eilė buvo sudaryta numatant, kad kuo efektyviau ir racionaliau būtų panaudotos valstybės lėšos.
Valstybinės reikšmės rajoninių kelių su žvyro danga, kurie bus pradėti asfaltuoti 2018 metais, sąraše yra dvi Ukmergės rajone esančios žvyrkelių atkarpos. Tai kelio Lokėnai–Vepriai–Praniukai atkarpa nuo 17,305 iki 23,370 km, kurios ilgis 6,065 km, ir žvyrkelio Želva–Tolučiai–Kiaukliai 200 metrų ruožas Tolučiuose, nuo 6,723 iki 6,923 km.
Šiais metais ilgiausi žvyrkelių ruožai (10 km ir ilgesni) numatomi asfaltuoti Elektrėnų, Jonavos, Jurbarko, Klaipėdos, Pasvalio, Plungės, Prienų, Raseinių, Širvintų, Švenčionių, Šiaulių rajonuose.
Į 2018–2020 m. žvyrkelių asfaltavimo programą pateko ir dar keturių rajono žvyrkelių atkarpos, kurių bendras ilgis siekia beveik 12 km. Kelių Kreiviai–Siesikai (nuo 4,92 iki 8,448 km), Vepriai–Deltuva (nuo 12,722 iki 16,287 km), Rečionys–Obeliai (nuo 0,804 iki 4,407 km) ir Mikailiškiai–Laičiai–Vareikiai (nuo 2,536 iki 3,799 km) ruožuose asfaltavimo darbus numatyta atlikti 2019-2020 m.
Ukmergės rajone žvyruotų valstybinės reikšmės rajoninių kelių yra 80 km.
2018–2020 m. žvyrkelių asfaltavimo darbai bus finansuojami Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšomis. Šiemet valstybinės reikšmės žvyrkelių ruožams, jungiantiems asfaltuotus kelių ruožus, asfaltuoti iš KPPP numatoma skirti per 53 mln. eurų.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Sigitas :
    Kuršėnai -Gilvyciai -Sauginiai kada bus asfaltuotas ar dar ilgai kratysimes duobėtu ir dulketamu keliu
  • Anonimas :
    Lokėnai–Vepriai–Praniukai 2018m neišasfaltuota nei metro, viskas tik ant popieriaus.
  • t :
    Birutės, Tvenkinių, Žemaičių gatvių rajonas įkurtas po karo, apie 50-osius, dalis dar seniau -tarpukaryje. Tai nejaugi per tiek laiko niekas negali išasfaltuoti gatvių, beveik miesto centre. Gėda!!! Prie visų rajono valdžių buvo kreiptasi į savivaldybę, bet reikalai nejuda, užtai naujuose rajonuose iškarto asfaltas atsiranda, pvz. Matininkų g., netoli urėdijos...
  • Žinovas :
    Reiktų visiems, kurie gyvena neasfaltuotuose gatvėse, vasara pamatuoti namų kiemuose kietųjų dalelių kiekšį ore, ir kreiptis į teismą už žmonių ilgalaikį nuodijimą!
    • Anonimas :
      Už viską tik į teismus, o daugiau nieko negalvojam. Čia tai tikras žinovas
  • Anonimas :
    Kaip birutes gat uzdus dulkemis tada isasfaltuos
    • Anonimas :
      Sakot gatve o kitos givenvietes dusta senai
  • Anonimas :
    jo kai mes surinkom parašus ir siulėm finansiškai prisidėti kad esfaltuotu Birutės gatvės atkarpa tarp Cvirkos ir Ramygalos gatviu 3 metai laukiam vietoj to kad pastatytu i prieki tai nustumė i gala eilės nors jei gyventojai siulo financiškai prisidėti turėtu statiti i prieki bet matomai neapsimoka turbut mažai išitratins pinigu jai jie taip tai ir mes kai sugalvos kad jau reikia banditi ir musu gatvėje tratinti pinigus mes prie to nebepisidėsim

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas