Asociatyvinė nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Kas trukdo ištuštinti „varpelius“?

Dukstynos mikrorajone gyvenanti moteris skundėsi, kad iš konteinerių aikštelės, esančios prie Anykščių gatvės 3 namo, nuo gruodžio mėnesio neišvežamos stiklo atliekos. Pasak jos, konteineris seniausiai perpildytas, gyventojai, atnešę stiklą, jį palieka ant žemės arba meta į komunalinėms atliekoms skirtus konteinerius.

„Pinigus už atliekų tvarkymą mokame, norime rūšiuoti, bet kokia iš to nauda? Kodėl niekas nepasirūpina, kad būtų tvarka…” – piktinosi praėjusią savaitę į redakciją skambinusi gyventoja. Ji taip pat teigė, kad antrinių žaliavų konteineriai ištuštinami gana retai.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Vilija Pečiulienė informavo, kad antrinių žaliavų – stiklo, popieriaus, plastmasės – konteineriai, vadinamieji varpeliai, ištuštinami pagal atskirą grafiką.

„Vasario mėnesį minėtoje aikštelėje į „varpelius“ išmestas stiklas nebuvo išvežtas. Pagal grafiką vežėjai jį ištuštinti turėjo kovo 11 dieną“, – teigė atliekų surinkimą kontroliuojanti specialistė. Ji dar pridūrė, kad antrines atliekas renka iš Vilniaus atvykusi automašina.

Pasak V. Pečiulienės, nereti atvejai, kad atliekų vežėjai „varpelių“ neištuština, nes aplinkui konteinerius būna pristatyta gyventojų automobilių. Kadangi konteinerį reikia pakelti, jei tai nėra saugu, vežėjai apsisuka ir važiuoja tolyn.

Specialistės teigimu, su privažiavimo prie konteinerių aikštelių problema mieste susiduria ir komunalinių atliekų vežėjai. Jie šiukšliavežėms kelią užtvėrusių automobilių savininkams už lango stiklo valytuvų užkiša įspėjimus.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • xx :
    Pirmiausia prie Anykščių g. 3 reikia įrengti normalią aikštelę, kaip prie kitų namų. Ji turi būti aptverta, tai tada ir privažiuoti galės. O dabar konteineriai stovi toje pačioje automobilių aikštelėje. O kad retai veža, tai tiesa. Vis taupo, o paskui pyksta, kad žmonės meta šiukšles ne į konteinerius. Tikėkimės nauja įmonė darbus atliks sąžiningiau.
  • Aš :
    Įdomu,kokie automobiliai trukdo išvežti popierių ir plastiką iš Uosių ir Ąžuolų gatvių sankirtoje esančios aikštelės.Gal poniai seniūnei reiktų karts nuo karto apvažiuoti miestą,kad žinoti kaip yra iš tikro.Jau du kartus išmečiau maišus išrūšiuotus į buitinių atliekų konteinerius.
    • Anonimas :
      Jei tamstai "AŠ" atrodo, kad seniūnė turi tikrinti buitinių atliekų konteinerius... tai gal tamsta eik smegenų tikrinti ne pas daktarą, o pas kleboną! Kam tada reikalingas viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrius???

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas