Aktualijos

Popiežius Pranciškus aplankys Lietuvą rugsėjo 22–23 dienomis

Pasitinkant kovo 11-ąją Lietuvą pasiekė žinia: Šventasis Tėvas Popiežius Pranciškus atvyksta į Lietuvą 2018 m. rugsėjo 22–23 dienomis.

Penktadienį, kovo 9-ąją, Vatikanas paskelbė informacinį pranešimą: „Priėmęs atsakingųjų valstybės vadovų ir vyskupų kvietimą, Jo Šventenybė Popiežius Pranciškus 2018 m. rugsėjo 22–25 dienomis vyks į apaštalinę kelionę Baltijos šalyse ir aplankys Vilniaus ir Kauno miestus Lietuvoje, Latvijoje Rygą ir Agluoną ir Talino miestą Estijoje. “

Kaip skelbiama Lietuvos Vyskupų Konferencijos pranešime, Popiežius susitiks su Lietuvos tikinčiųjų bendruomene, jaunimu, neįgaliaisiais, dvasininkais, vienuolėmis ir vienuoliais, tremtiniais ir politiniais kaliniais bei išgyvenusiais Holokaustą žmonėmis. Po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite Popiežius kreipsis į susirinkusius S. Daukanto aikštėje Vilniuje.

Dviejų dienų vizito Lietuvoje metu Popiežius aplankys Vilnių ir Kauną. Vilniuje rugsėjo 22 d., šeštadienį, Šventasis Tėvas kviečia susitikti jaunimą. Antrąją vizito dieną, sekmadienį, Popiežius Kaune aukos šv. Mišias, kuriose kviečiami dalyvauti visos Lietuvos žmonės.

Numatoma, kad Popiežius sustos pasimelsti Aušros Vartų Gailestingumo Motinos koplyčioje, KGB vidaus kalėjime, esančiame dabartiniame Genocido aukų muziejuje.

Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas arkivyskupas Gintaras Grušas teigia, kad Popiežius pirmiausia atvažiuoja pas savo tikinčiųjų bendruomenę, Lietuvos gyventojus. Gražus sutapimas, kad Popiežius pasirinko aplankyti Baltijos šalis metais, kai šalys švenčia Valstybės atkūrimo šimtmetį.

Popiežiaus apaštalinei kelionei Lietuvoje pasirinktas šūkis „Kristus Jėzus – mūsų viltis.“

Po apsilankymo Lietuvoje Popiežius Pranciškus išvyks į Latviją ir Estiją.

Prieš 25-erius metus Lietuvoje lankėsi Popiežius Jonas Paulius II. Tuomet tik ką nepriklausomybę atgavusioje šalyje šventasis Jonas Pauliaus II svečiavosi keturias dienas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas