D. Balamutienė išlydėta į pensiją.

Žmonės

Devyni tūkstančiai darbo dienų arba keturiasdešimt metų

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

„Atrodo, kad ruošiuosi atostogauti“, – perduodama tvarkytas bylas, dokumentus sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Migracijos valdybos Ukmergės grupės vyriausioji specialistė Danė Balamutienė. Kartu su pirmuoju pavasario mėnesiu jos gyvenime prasideda naujas etapas – kol kas dar neįprastas, neįsisąmonintas ir pačiai skambantis ne itin jaukiai… Po 40-ties darbo metų – išėjimas į pensiją.

Migracijos grupės darbuotojos juokauja: jos lyg ir kartu su Ukmergės rajono policijos komisariato kolektyvu, ir lyg atskirai… Tačiau gyvenimas dėlioja teisingai – ne pavaldumas lemia bendravimą, o paprasti, draugiški santykiai. „Mes beveik visada buvome „prie“ rajono Policijos komisariato, o dabar grupė pavaldi Migracijos valdybai. Nepaisant to, visada jaučiamės šio kolektyvo dalimi“, – sako migracijos specialistės. Tad ilgametės darbuotojos išleistuvės vyko tradiciškai.

Ukmergės rajono policijos komisariato viršininko funkcijas laikinai vykdantis Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus padėkojo D. Balamutienei už darbą ir visų darbuotojų vardu dovanojo gėles, įteikė dovanas. „Danė – puiki darbuotoja, optimistiška ir kūrybinga. Net per atostogas ji neatitrūkdavo nuo kolektyvo, užsukdavo pasidomėti, kaip mums sekasi, visuomet buvo pasiruošusi pagelbėti. Metai bėgo, keitėsi reikalavimai, nestigo naujovių, tačiau jai tai niekada nebuvo kliūtimi – ji visada ir visko mokėsi pirmoji“, – kalbėjo Ukmergės grupės vadovė Jolanta Rinkevičienė.

Keturi darbo dešimtmečiai – ne tik 9 000 darbo dienų, tai – migracijos istorijos tarpsnis. „Ne kartą keitėsi įstaigos pavadinimas – pradėjau dirbti Pasų stale, paskui tapome Pasų poskyriu, dar vėliau Migracijos poskyriu, dabar esame grupė. Keitėsi ir vadovai – per tuos dešimtmečius teko dirbti su šešiais Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkais, tiek pat turėjau ir vadovų tiesioginiame darbe, kito asmens dokumentai ir dokumentų išdavimo tvarka, kontrolė… Keitėsi mūsų grupės kolektyvas, tačiau vertybės ir atmosfera darbe išlikdavo tokie patys: jeigu kuriai nors bendradarbei būdavo blogai, mes kartu liūdėdavome, visos padėdavome, o kai viskas sekdavosi – visos pasidžiaugdavome“, – prisiminimais dalijosi D. Balamutienė.

Juos papildė fotoakimirkos ir pasikalbėjimai prie kavos puodelio.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas