Asociatyvinė nuotrauka.

Aktualijos

Dalinami parkavimo laiką nurodantys laikrodukai

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrius vykdo akciją ir nemokamai dalina transporto priemonių atvykimo laiką nurodančius laikrodukus. 900 tokių parkavimo laikrodukų buvo įsigyta biudžeto lėšomis. Juos pirmiausia gauna tie vairuotojai, kurie patys kreipiasi į savivaldybę (25 ir 33 kabinetus), arba ranka ant popieriaus lapo užrašo ir už automobilio lango palieka pranešimą, kada aikštelėje paliko savo automobilį. Šiuos laikrodukus gavo ir vasario pabaigoje į Savivaldybės tarybos posėdį atvykę Tarybos nariai.

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus, Ukmergėje stovėjimo trukmę ribojantys kelio ženklai buvo įrengti prieš metus. Jie pastatyti sulaukus nusiskundimų, kad mieste, ypač centre, nėra kur palikti automobilio. Labiausiai perpildyta būdavo stovėjimo aikštelė, esanti Vienuolyno gatvėje, prie buvusio Apylinkės teismo. Joje savo transporto priemones įsigudrindavo visai darbo dienai palikti ir daugelis rajono savivaldybės administracijos, kitų įstaigų darbuotojų. Todėl rajono Saugaus eismo komisijos posėdyje buvo sprendžiama, ar apmokestinti šias aikšteles, ar riboti stovėjimo jose laiką. Nutarta pasirinkti pastarąjį variantą.

Deja, daugelis vairuotojų nekreipdavo dėmesio į naująjį kelio ženklą. Tuomet Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrius ėmėsi prevencinių švietėjiškų priemonių – už automobilių valytuvų palikdavo įspėjimus.

Juose primenamas ir Kelių eismo taisyklių 149 punktas, kuriame nurodoma, jog „Palikdamas stovėti motorinę transporto priemonę stovėjimo trukmę ribojančio ženklo galiojimo zonoje, vairuotojas privalo palikti informaciją apie motorinės transporto priemonės atvykimo laiką už priekinio motorinės transporto priemonės stiklo taip, kad ji būtų matoma kitiems asmenims.“

Pasak A. Dutkaus, iki šiol nė vienas vairuotojas dar nebuvo nubaustas, tačiau planuojama neapsiriboti vien įspėjimais. Jų per metus išdalinta jau daugiau nei 900. Yra vairuotojų, kurie įspėjimus yra gavę ne vieną kartą. Tokius „kolekcionierius“ pirmiausia ir ruošiamasi bausti.

Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo teigimu, praėjusiais metais per Miesto šventę telekomunikacijų bendrovės „Init“ atstovai ukmergiškiams išdalino 300 atvykimo laiką nurodančių laikrodukų. Tačiau jais, kaip įsitikino A. Dutkus, mažai kas naudojasi.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas