Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Savivaldybėje dirbs mokslų daktarė

Ketvirtadienį rajono savivaldybės administracijoje vyko du karjeros valstybės tarnautojų konkursai. Komisija paskelbė laimėtojus užimti rajono savivaldybės administracijos savivaldybės gydytojo (vyriausiojo specialisto) bei Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausiojo architekto pareigas.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo rajono savivaldybės administracijos Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė, savivaldybės gydytojo konkurse dalyvavo viena pretendentė – Dainora Šlinkšienė, nuo 2009 metų iki šiol dirbusi rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biure vaikų ir jaunimo priežiūros ir visuomenės sveikatos stebėsenos specialiste. 31-erių konkurso laimėtoja gimė ir užaugo Ukmergėje, baigė Jono Basanavičiaus gimnaziją. Lietuvos sveikatos mokslų universitete ji yra baigusi biomedicinos mokslų studijų srities visuomenės sveikatos krypties bakalauro ir magistro studijas. 2016 m. ukmergiškė Lietuvos sveikatos mokslų universitete apgynė disertaciją „Paauglių rizikingo elgesio sąsajos su šeimos socialiniais veiksniais ir bendravimo su tėvais ypatumais“ ir įgijo daktaro mokslo laipsnį.

Kaip teigė Z. Kurmelienė, konkurso sąlygose buvo nurodyta, kad valstybės tarnautojas, einantis savivaldybės gydytojo pareigas, turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus: turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą biomedicinos mokslų studijų srities medicinos, visuomenės sveikatos, slaugos, odontologijos ar reabilitacijos krypties išsilavinimą; turėti ne trumpesnį kaip 1 metų darbo stažą administracinio darbo srityje. Vedėja pažymėjo, jog konkurso laimėtoja ne tik visiškai atitiko reikalavimus, bet ir viršijo juos. D. Šlinkšienė yra pirmoji rajono savivaldybės administracijoje dirbsianti mokslų daktarė. Pareigas ji pradės eiti kovo 8 dieną.

Savivaldybės gydytojo pareigybė tapo laisva, nes 65-erių Vytautas Motiejūnas išėjo į pensiją. 17 metų šias pareigas ėjusį ukmergiškį savivaldybės vadovai ir administracijos darbuotojai į užtarnautą poilsį išlydėjo vasario 28 dieną.

Savivaldybės gydytojo pareigybė reikalinga įgyvendinti valstybės sveikatos politiką savivaldybėje, derinti savivaldybės įmonių, įstaigų ir organizacijų veiklą, įgyvendinant sveikatos programas, koordinuoti sveikatinimo veiklą, organizuoti įmonių, įstaigų ir organizacijų, esančių savivaldybės teritorijoje, sanitarinę priežiūrą, vykdyti užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės valdymą bei priemonių įgyvendinimą savivaldybės teritorijoje. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas vykdo specialiosios veiklos srities – pirminės ir antrinės asmens sveikatos priežiūros, visuomenės sveikatos priežiūros veiklos organizavimo – funkcijas.

Kitame konkurse, kuris buvo paskelbtas į Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausiojo architekto pareigas, dalyvavo du pretendentai. Laimėtoju pripažintas Vilniuje gyvenantis 31 metų Artūras Sakalauskas. Jis Vilniaus Gedimino technikos universitete yra baigęs architektūros mokslų bakalauro ir magistro studijas. Šiuo metu dirba Kultūros paveldo departamento Vilniaus skyriuje vyr. specialistu.

Iki šiol rajono savivaldybės administracijoje taip pavadintos vyriausiojo architekto pareigybės nebuvo. Architektūros ir urbanistikos skyriuje buvo vedėjo-vyriausiojo architekto ir vyriausiojo specialisto pareigybės. Dabar aiškumo dėlei jų pavadinimai pakoreguoti – bus vedėjas ir vyriausiasis architektas.

Beje, Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo vieta nuo vasaros, kai į užtarnautą poilsį išėjo Arvydas Džiugas, yra laisva. Buvo skelbtas konkursas, tačiau išrinkti laimėtojo nepavyko. Laikinai vykdyti vedėjo pareigas yra pavesta vyr. specialistei Aldonai Tijūnelienei.

Kovo 9 dieną yra numatyta atranka į pakaitinio valstybės tarnautojo vietą Turto valdymo ir apskaitos skyriaus Turto ir įmonių valdymo poskyryje, kovo 12-ąją vyks konkursas užimti Pivonijos seniūnijos vyresniojo specialisto pareigas. Taip pat kovo mėnesį turėtų įvykti Želvos seniūnijos seniūno konkursas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas