Nijolės STUNDŽIENĖS nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Asfalto danga kol kas nebus atstatoma

Ukmergėje gyvenanti Aldona norėjo sužinoti, kokiomis gatvėmis važinėja rajono vadovai, ar jie buvo Vasario 16-osios gatvėje. „Kviesčiau rajono merą pasivažinėti po miestą, prasukti ir šia gatve. Gal tuomet jis supras, kad būtina kuo skubiau remontuoti kelią. Suprantu, jog vyksta renovacija, bet neaišku, kada ji baigsis. Kaip dabar važinėti tokia duobėta, išmalta gatve? Gal reikėtų bent laikinai palyginti, atvežti žvyro?“ – savo mintimis dalijosi vairuotoja.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktoriaus pavaduotojas Stanislavas Gilvydis paaiškino, kad pagal praėjusių metų kovą su UAB „Statovita“ pasirašytą rangos darbų sutartį bendrovė Vasario 16-osios, A. Smetonos ir Deltuvos gatvėse vykdo paviršinių nuotekų tinklų statybos ir vandentiekio bei nuotekų tinklų rekonstravimo darbus. Didžioji dalis darbų, susijusių su gatvių dangos ardymu ir tinklų tiesimu, šiose gatvėse jau atlikta. Liko tik Vasario 16-osios gatvėje prie Ukmergėlės upelio įrengti paviršinio vandens apskaitos lataką ir išleistuvą, perjungti dalį vartotojų prie rekonstruotų vandentiekio tinklų Deltuvos gatvėje ir sumontuoti keletą paviršinio vandens surinkimo šulinėlių.

„Prasidėjus šalčiams sausio mėnesį darbai sustabdyti ir bus atnaujinti atšilus orams. Pagal sutartį dar turi būti rekonstruotas vandentiekis A. Smetonos gatvėje, tarp Kauno ir Deltuvos gatvių, nutiesti paviršinių nuotekų tinklai Paupio gatvėje, tarp Piliakalnio ir Vilniaus gatvių, bei paviršinių nuotekų tinklai Vilniaus gatvėje, tarp Vėjų ir Trakų gatvių. Pastarieji darbai ir gerbūvio tvarkymo darbai – asfalto dangos Deltuvos g. ir grindinio atstatymas Vasario 16-osios g. – bus atliekami esant tam palankioms sąlygos. Visus darbus rangovas numato baigti iki šių metų pabaigos. Sutarus su savivaldybės administracija asfalto danga buvo atstatyta tik Vasario 16-osios gatvėje, ties Vienuolyno gatve, ir tarp Klaipėdos ir Sodų gatvių, ties turgaviete. A. Smetonos gatvėje, tarp Deltuvos ir Vasario 16-osios gatvių, bei likusioje Vasario 16-osios gatvės dalyje, iki Gedimino gatvės, asfalto danga nebus atstatoma, kadangi savivaldybė šių metų pabaigoje numato pradėti šių gatvių rekonstravimą. Apgailestaujame, kad vykdant rangos sutartį dėl nepalankių darbams oro sąlygų praėjusiais metais ir šiuo metu stiprokai pašalus, gatvėse, kur vyko darbai, gyventojai patyrė ir patiria nepatogumus dėl eismo sąlygų. Rangovas yra įpareigotas sutarties galiojimo laikotarpiu prižiūrėti gatvių dangos būklę kasimo vietose ir užtikrinti, kad gatvėmis būtų galima pravažiuoti. Šiek tiek atšilus orams, rangovas gatvėse išlygins nelygumus, kurie susiformavo dėl sušalusio sniego ir ledo. Atsiprašome gyventojų dėl patiriamų nepatogumų“, – kalbėjo S. Gilvydis.

Ketvirtadienį Vasario 16-osios gatvėje buldozeriu jau buvo lyginama kelio danga.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas