Asociatyvinė nuotrauka.

Sveikata

Formuos pozityvius sveikos gyvensenos pokyčius

Rajono Savivaldybės taryba pritarė Visuomenės sveikatos biuro parengto projekto „Sveikos gyvensenos skatinimas Ukmergės rajone“ įgyvendinimui. Rajono savivaldybės administracija šiame projekte dalyvaus partnerio teisėmis. Visuomenės sveikatos biuras įgaliotas teikti paraišką paramai pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ priemonę „Sveikos gyvensenos skatinimas regioniniu lygiu“.

Šio dvejus metus truksiančio projekto tikslas – padidinti rajono gyventojų sveikatos raštingumo lygį bei suformuoti pozityvius sveikatos elgsenos pokyčius. Per teorinius ir praktinius užsiėmimus apie 1 900 ukmergiškių planuojama supažindinti su sveikos gyvensenos vertybėmis ir jas įdiegti, didinti sveikatos raštingumą, skleisti ir dalytis gerąja patirtimi, formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius. Ukmergėje bus organizuojami ne tik informaciniai ir šviečiamieji renginiai, įvairūs užsiėmimai mokyklose, įtraukiant mokinius, jų tėvus ir pedagogus, bet ir praktiniai užsiėmimai jaunimui, senjorams, šeimoms. Įgyvendinant projektą, vyks seminarai, vaikų ir jaunimo sveikatos stiprinimo bei šeimų, senjorų ir neįgaliųjų stovyklos, užsiėmimai įvairaus amžiaus žmonėms bei šeimoms, „BeActive“ (siekiant atkreipti dėmesį į fiziškai aktyvaus bei sportiško gyvenimo svarbą) renginiai. Taip pat numatoma įrengti lauko treniruoklių aikštelę bei įsigyti priemonių, naudojamų fizinio aktyvumo veiklose.

Numatomas lėšų poreikis – 222 082,64 Eur, iš jų 188 770,24 Eur – ES paramos ir valstybės biudžeto lėšos. Gavus patvirtinimą dėl projekto „Sveikos gyvensenos skatinimas Ukmergės rajone“ finansavimo, rajono savivaldybė įsipareigojo iš biudžeto skirti ne mažiau kaip 7,5 proc. tinkamų finansuoti išlaidų, t. y. 16 656,22 Eur.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas