Merginos džiaugiasi laimėjimu. Tomo GAUBIO nuotr.

Naujausi, Sportas

„Vilkmergė“ iškovojo taurę

Vasario 14–15 dienomis Vilniuje vyko tarptautinis „Superloto“ moterų krepšinio turnyras Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui paminėti. Dalyvavo keturios komandos: Ukmergės „Vilkmergė“, Gardino „Olimpia“ (Baltarusija), Ukrainos jaunimo rinktinė ir Vilniaus „Kibirkštis“.

„Vilkmergės“ krepšininkės pirmame mače susitiko su Gardino „Olimpia“. Mūsų krepšininkėms pritrūko visai nedaug ir jos pralaimėjo varžybas rezultatu 63:70. Rita Žilinskaitė įmetė 16 taškų, Goda Ziutelytė – 11, Karolina Ambotaitė – 10 (4 rez. perdavimai), Martyna Petrėnaitė – 9, Kamilė Berenytė – 6, Agneta Kisielienė ir Aurelija Putramenaitė – po 4 ir Vesta Peregorodejevaitė – 3 taškus.

Kitose varžybose ukmergiškės susitiko su Ukrainos jaunimo rinktine ir kovojo dėl bronzos medalių.

Įveikusi savo oponentes rezultatu 62:56 „Vilkmergė“ laimėjo trečią vietą. M. Petrėnaitė įmetė 16 taškų (5 rez. perd.), A. Kisielienė – 15 (11 atkovotų kamuolių), K. Ambotaitė – 12, R. Žilinskaitė – 9, A. Putramenaitė – 7.

Šio turnyro metu geriausia komandos žaidėja tapo A. Kisielienė. Ekipa išliko vieninga net ir netekusi komandos kapitonės R. Žilinskaitės, kuriai žaidybinėje situacijoje buvo prakirsta galva. Toliau rungtyniauti ji negalėjo.

Pasak komandos trenerio Gitauto Kievino, turnyras buvo labai naudingas mūsų ekipai visomis prasmėmis: „Pasisėmėme tarptautinių rungtynių patirties, kas yra labai naudinga jaunoms žaidėjoms. Puikiai išnaudojome rinktinės „langą“. Lietuvos čempionate rungtyniaujame mažai ir nedalyvaujame jokiame papildomame čempionate, tad buvo naudinga žaisti šiame turnyre. Žaidėjos labiau tobulėja varžybų metu, ne tik treniruodamosios. Dėkui BWBL už suteiktą galimybę varžytis su tikrai pajėgiomis, ir kaip turnyras parodė, lygiavertėmis komandomis.“

Kovo 2 d. vyks LMKL rungtynės – 19.15 val. Ukmergės „Vilkmergės“ komanda susitiks su Šiaulių „Universitetu“. Maloniai kviečiame visus į Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos sporto salę palaikyti savo miesto krepšininkes. Šoks merginų grupė, žiūrovų laukia rungtys ir prizai. Vyks tiesioginė „Delfi TV“ transliacija.

 Rima BOŠKEVIČIENĖ

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas