Genovaitės KAZIELIENĖS nuotr.

Aktualijos

Prašė paramos sodininkams

Rajono Tarybos posėdžio metu Piliečių tribūnoje pasisakė sodininkų bendrijos „Pušelė“ pirmininkė Tivana Baranovienė kalbėjo apie tai, kad bendrija – pavyzdinė, ji užima 27 hektarus žemės, šiuo metu joje gyvena 93 šeimos. Ji pažymėjo, kad bendrijoje yra 19 nebaigtos statybos namų, kurių savininkai – arba grįžę iš emigracijos, ar ten dar dirbantys, bet jau pasiryžę kurtis Lietuvoje. Anot pirmininkės, jei deklaruojama, kad emigrantai skatinami grįžti į namus, tai reikėtų juos tam skatinti – skirti bent minimalią finansinę paramą sodininkų bendrijų infrastruktūrai gerinti.

Baranovienė teigė, kad soduose gyvenantys jauni žmonės moka pajamų, pridėtinės vertės, akcizų mokesčius, tad reikėtų rasti lėšų jų gyvenimo sąlygoms gerinti.

Pirmininkė skundėsi, kad jau kelerius metus niekaip nesurandama galimybių nutiesti pėsčiųjų taką nuo Ąžuolų gatvės iki bendrijos. Anot T. Baranovienės, tai labai aktualu, kadangi per mišku besidriekiantį kelią labai nesaugiai į mokyklą eina 71 vaikas, dviračiais važiuoja senjorai.

„Mes, gyvenantys soduose, kaip ir kiti žmonės norime gerti švarų vandenį, turėti nuotekų tinklus, gerus kelius“, – teigė pirmininkė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Daiva :
    Šaunuolė „Pušelės“ pirmininkė, kad taip atsakingai, nuoširdžiai rūpinasi sodų bendrijos gerove. AČIŪ jai ir kuo didžiausios sveikatos, kantrybės, ištvermės!!!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas