Vaikai stiprino imunitetą.

Sveikata

„Arbatėlę geriu, sveikas esu“

Asta KROGERTIENĖ

Dar neįsisiautėjus gripo epidemijai, vaikų lopšelio-darželio „Eglutė“ bendruomenė susirūpino prevencija. Sausio mėnesį įstaigoje buvo vykdomas projektas „Arbatėlę geriu, sveikas esu“. Kiekvieną dieną auklėtiniai stiprino savo imunitetą įvairiomis vaistažolių arbatomis.

Patalpos maloniai pakvipo vasaros kvapais. Vaikai atsinešė savo rinktų žolelių, kiti – pirktų vaistinėse. 1–2 arbatinius šaukštelius arbatžolių užpylę karštu vandeniu, kantriai laukdavo, stebėdavo, kaip keičiasi spalva. Arbatas mažieji gardino medumi, citrina, imbieru. Iš kvapo bandydavo atspėti, kokių žolelių arbatą geria. Mėgautis vaistažolių gėrimais vaikai buvo skatinami ir sugrįžus į namus, kartu su tėveliais.

Nuo seno žinoma, kad arbata ne tik sušildo vėsų vakarą, bet yra ir profilaktikos priemonė, vaistas nuo įvairių ligų. Kiekviena žolelė turi tik jai būdingų gydomųjų savybių.

Su darželinukais buvo kalbama apie tai, kaip žolynai virsta arbata. Rinkti vaistažoles reikia tik saulėtą dieną tam tikru metų laiku. Svarbu, kad augalai augtų švarioje aplinkoje. Vertingų gydomųjų žolynų – ramunėlių, mėtų, melisos, šalavijo ir kt., galima užsiauginti ir patiems savo darže. Arbatoms gali būti naudojami augalų lapai, žiedai, sėklos, uogos, šaknys. Džiovinti reikia tik tamsiose, gerai vėdinamose patalpose, vis pamaišant. Išdžiovintas vaistažoles geriausia sudėti į stiklinius indus ir laikyti tamsioje patalpoje.

Dažniausiai vaistažolių arbatas geriame, bet jas galima naudoti ir vonioms, gerklei skalauti, akims plauti, kompresams, inhaliacijoms.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas