Sodų gatvėje buvo pjaunami avariniai medžiai.

Aktualijos

Tuopas pakeis pušaitės

 Šią savaitę Sodų gatvėje, Ukmergės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teritorijoje, buvo pjaunami avariniai medžiai. Numatyta saugiai pašalinti septyniais tuopas ir klevą. Teritorijos šeimininkai vietoj senųjų medžių įsipareigojo pasodinti naujus.

 Ukmergės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Ričardas Gleiznys „Gimtajai žemei“ papasakojo, kad išpjauti senus medžius privertė kelios rimtos priežastys. Visų pirma, avariniai medžiai auga šalia automobilių stovėjimo aikštelės, judrios gatvės ir šaligatvio, kuriuo vaikšto pėstieji, į Senamiesčio pagrindinę mokyklą kasdien eina vaikai, pedagogai.

„Kilus stipresniam vėjui palinkę ir išpuvę medžiai, nudžiūvusios jų šakos bet kuriuo momentu gali lūžti. Jei taip nutiktų, gali būti ir aukų. Tuomet visi griebtumėmės už galvų: kur buvome anksčiau? O kaltas liktų teritorijos šeimininkas, kuri nesirūpino užbėgti už akių nelaimei,“ – mintimis dalijosi R. Gleiznys.

Jis prisiminė atvejį Vytauto gatvėje, kai praėjusią vasarą lūždamas prie vadinamosios raudonosios ligoninės augęs senas medis nuvirto ant aikštelėje stovėjusio automobilio. Tuomet tik laimingo atsitiktinumo dėka išvengta aukų ir didesnių nuostolių.

Pasak Ukmergės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko, kita ne mažiau svarbi priežastis, paskatinusi atsisakyti senų medžių, yra ta, jog jie pasodinti šalia tvoros nutiestos šiluminės trasos, kuria Senamiesčio mokyklai ir tarnybai iš katilinės tiekiama šiluma. Nuvirtus medžiui, avarija neišvengiama.

R. Gleiznys taip pat sakė, jog nuolat problemų kėlė tuopų skleidžiami pūkai, kurie teršia ir užkemša lietaus vandens kanalizaciją. Kai taip nutinka, vanduo ima semti teritoriją.

„Kadangi turėjome rimtų argumentų, kreipėmės į rajono savivaldybę dėl leidimo pjauti kelis avarinius medžius. Toks leidimas buvo išduotas. Pasamdėme įmonę, kuri saugiai nupjaus tuopas ir klevą, sutvarkys aplinką ir išveš medieną. Mes įsipareigojome vietoj senųjų medžių atsodinti pušaites. Jų turėtų atsirasti ne mažiau kaip penkiolika“, – patikino tarnybos vadovas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Super! Seniai laikas Ukmergei atsikratyt šitais "kerėžiais" ir mažiau kreipt dėmesį į "inkščiančius inkštyrus" typo gamtos "mylėtojus"
    • Anonimas :
      Sovietinio palikimo "gamtos mylėtojai" žudo žvėris iš malonumo ir pjauna medžius iš tingėjimo. Neapykanta medžiams - sviekiems storiems medžiams - byloja apie supuvusį sovietinio auklėjimo žmogaus vidų.
      • x :
        Kai KGB karininkai vadovauja, tai kito mastymo, nei sovietinis tiketis neverta.
  • Anonimas :
    Saunuoliai, tuos senus medzius visur galetu ispjauti, ir prie gatviu, ir plentu pakelese. Po vejo vaizdas baisus, buna pravaziuot neina, o jei dar per kupra is sakos gautm zmogus.... Geras darbas :)
    • Anonimas :
      Medžiai buvo sveiki ir gražūs. Tiesiog stebina lietuvių nemeilė medžiams. Sovietinis palikimas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas